Ο Ε. Λέκκας αδειάζει την κυβέρνηση για τη Β. Εύβοια – Δεν έγινε καμιά παρέμβαση στα καμένα (βίντεο)

Ο Ευθύμης Λέκκας εκθέτει τον κυβερνητικό σχεδιασμό και χαρακτηρίζει λάθος τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα για την προστασία των πυρόπληκτων κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Δείτε: Κακοκαιρία “Αθηνά”: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην πυρόπληκτη Εύβοια (φωτο-βίντεο)

Ακόμα κι ο Αυτιάς έφριξε με την πρόκληση Πέτσα για την Εύβοια: Μη συνδέουμε πυρκαγιές με πλημμύρες! (βίντεο)

Με σαφείς αιχμές προς την κυβέρνηση καταγγέλλει ότι δεν έγιναν οι απαραίτητες παρεμβάσεις προκειμένου να αποφευχθούν οι καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη νύχτα τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, μετά τις τραγικές φωτιές το καλοκαίρι.

Ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, επεσήμανε ότι δεν έγιναν στοχευμένες παρεμβάσεις στα καμένα παρά το γεγονός ότι είχαν επισημανθεί στην κυβέρνηση συγκεκριμένα σημεία, συγκεκριμένες λεκάνες που θα έπρεπε να γίνουν παρεμβάσεις κατά μήκος της κοίτης.

Ο Ευθύμης Λέκκας, μιλώντας στο Open,  υπογράμμισε ότι είναι λάθος ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τις παρεμβάσεις στα καμένα της Βόρειας Εύβοιας αφού επιλέχθηκε η ολιστική παρέμβαση χωρίς να έχουν προηγηθεί στοιχευμένες παρεμβάσεις.

«Δυστυχώς πήγαμε σε μια ολιστική κατάσταση, που προέβλεπε παρεμβάσεις σε όλη την περιοχή. Δεν μπορούμε να προλάβουμε, δεν έχουμε δυνατότητες να παρέμβουμε σε όλη την περιοχή, πρέπει να παρέμβουμε σε συγκεκριμένα σημεία», προειδοποίησε.

Όπως επεσήμανε θα έπρεπε να γίνουν καινοτόμα έργα, σε πολύ επιλεγμένα σημεία, «εκεί που το δυναμικό διάβρωσης και η βροχή και η μορφολογία και η γεωλογία παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των πλημμυρικών φαινομένων», σημείωσε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί