Ανοίγει η πλατφόρμα για τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 50

Ανοίγει την Κυριακή 10 Οκτωβρίου η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού και να κάνουν την τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού άτομα άνω των 50 ετών με υποκείμενα νοσήματα. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εμβολιστούν οι δικαιούχοι με τρίτη δόση είναι να έχουν περάσει τουλάχιστον 6 μήνες από την προηγούμενη δόση του εμβολίου. Σημειώνεται ότι ο κ. Θεμιστοκλέους κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης σημείωσε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει την Κυριακή 9 Οκτωβρίου και επικράτησε σύγχυση καθώς 9 Οκτωβρίου είναι Σάββατο. Σε ερώτημα του ethnos.gr, διευκρινίστηκε ότι η πλατφόρμα θα ανοίξει την Κυριακή. 

Όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ενισχυτική δόση τόσο όσοι ανήκουν στην κατηγορία Α όσο και στην κατηγορία Β που αποτελούν τις κατηγορίες με βαριά χρόνια νοσήματα. Όπως ανέφερε ο κ. Θεμιστοκλέους, στην ομάδα αυτή υπολογίζεται ότι περιλαμβάνονται περίπου 100.000 άτομα.

Η τρίτη δόση θα βοηθήσει όσους δεν κατάφεραν να αναπτύξουν υψηλά αντισώματα με τις δύο πρώτες δόσεις του εμβολίου να αποκτήσουν ανοσία.

Παπαευαγγέλου: Δεν πετάμε τις μάσκες και δεν εφησυχάζουμε

Αύξηση των κρουσμάτων σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα παρατηρήθηκε σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πανδημία η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Μικρή αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε και στην Αττική, ενώ τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια υπολογίζονται σε 20.000.

Η πληρότητα κλινών ΜΕΘ στην επικράτεια είναι στο 62%, ανέφερε επίσης και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και ειδικά τους ηλικιωμένους καθώς ένας στους 4 Έλληνες άνω των 80 ετών είναι ανεμβολίαστοι.

Η κ. Παπαευαγγέλου είπε πως η πορεία της πανδημίας στην επικράτεια είναι σταθερή, σημειώνοντας όμως ότι η μετάδοση αυξάνεται σε κλειστούς χώρους, εφιστώντας την προσοχή όλων.

Εξήγησε ότι ο συγχρωτισμός σε ένα περιβάλλον μόνο εμβολιασμένων ο κίνδυνος μετάδοσης είναι μικρός. Ωστόσο είπε ότι η πανδημία δεν τέλειωσε, «δεν πετάμε τις μάσκες και δεν εφησυχάζουμε», τόνισε.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί