Παραμένει στη φυλακή ο χρυσαυγίτης Μπαρέκας

Αριστερά: Ο πρώην γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Πειραιά της Χρυσής Αυγής, Μάκης Μπαρέκας Δεξιά: Ο χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός που εκτίει ποινή κάθειρξης 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ΙΣΤΟΤΟΠΟΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ – EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Την ώρα που χθες το πρωί γινόταν γνωστή η σύλληψη του κατηγορούμενου για τη φασιστική επίθεση σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στο Νέο Ηράκλειο (επίθεση που έχει όλα τα χαρακτηριστικά τάγματος εφόδου της Χρυσής Αυγής), εκδικαζόταν στο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών η αίτηση αναστολής έκτισης της ποινής του χρυσαυγίτη Θωμά Μπαρέκα.

Ο κατηγορούμενος, που έχει καταδικαστεί για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση και κρατείται στις φυλακές Δομοκού, δεν ήταν παρών στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του Δήμητρα Βελέντζα, η οποία είχε αναλάβει την υπεράσπισή του και κατά τη διάρκεια της μεγάλης δίκης. Μάρτυρας υπεράσπισης του κατηγορούμενου ήταν η σύζυγός του.

Η εισαγγελέας πρότεινε την αποφυλάκιση του κατηγορούμενου μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αλλά η έδρα απέρριψε κατά πλειοψηφία την πρώτη προσπάθεια του Θωμά Μπαρέκα να βγει από τη φυλακή. Πρόκειται για τον πρώην πυρηνάρχη των γραφείων της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, που έχει καταδικαστεί και ως φυσικός αυτουργός της επίθεσης στο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή της απολογίας του στο Κακουργιοδικείο, όταν καθόταν αραχτός στο εδώλιο και γελούσε, προκαλώντας την αντίδραση της προέδρου Μαρίας Λεπενιώτη: «Πρέπει να καταλάβετε ότι είστε σε δικαστήριο και όχι σε κάποια τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ωρες ώρες γελάτε, σχολιάζετε, ακόμα και ο τρόπος που χρησιμοποιείτε τα χέρια σας… Κρατήστε αυτή τη στάση έξω από το δικαστήριο».

Οι αιτήσεις αποφυλάκισης χρυσαυγιτών συνεχίζονται με τους Γιάννη Λαγό, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση και Τάσο Πανταζή· και οι τρεις θα εκδικαστούν αύριο. Ο Γ. Λαγός έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, ενώ ο Κ. Μπαρμπαρούσης σε 6ετή κάθειρξη για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Ο «Τασάρας» της Χρυσής Αυγής εκτίει δεκαετή κάθειρξη ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης και ως δράστης δύο επιθέσεων: της απόπειρας ανθρωποκτονίας των Αιγύπτιων αλιεργατών και της πρόκλησης επικίνδυνης βλάβης στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Με ενδιαφέρον αναμένεται ποιος θα εκπροσωπήσει τον Γ. Λαγό στο δικαστήριο με δεδομένο ότι πέρυσι τέτοια εποχή, μετά την καταδικαστική απόφαση, άλλαξε δικηγόρο και εκπροσωπούνταν από τον Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί