Εισαγγελέας για επίθεση σε Συνεργείο: Ηθικός αυτουργός ο Λαγός, συνεργοί Μίχος και Μπαρέκας

Την καταδίκη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού ως ηθικού αυτουργού της επίθεσης της εγκληματικής οργάνωσης στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» της Ηλιούπολης στις 10.07.2013 πρότεινε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, Μαρία Σπυροπούλου, σε μια υπόθεση που εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό.

Επιπλέον, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του πρώην βουλευτή, Νίκου Μίχου, ως συνεργού στην επικίνδυνη σωματική βλάβη που υπέστη ο υπεύθυνος του κοινωνικού χώρου Παναγιώτης Δριμυλής. Το ίδιο πρότεινε και για τον τότε γραμματέα της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, Μάκη Μπαρέκα.

Αντίθετα, πρότεινε την αθώωση των κατηγορούμενων Γ. Σταμπέλου, Χρ. Γαλανάκη και Δ. Αγιοβλασίτη επειδή, όπως υποστήριξε, αποδείχθηκε ότι συμμετείχαν στη μοτοπορεία αλλά όχι ότι συμμετείχαν στην επίθεση.

Από τη μεριά του, κατά την απολογία του ο Νίκος Μίχος παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στη μοτοπορεία και επανέλαβε ότι οι αρχικοί ισχυρισμοί του ότι δεν ήταν παρών οφείλονται σε διαφωνία με τον τότε δικηγόρο του που ακολουθούσε τη γραμμή της Χρυσής Αυγής και όχι τη δική του.

«Μου απαγόρευαν να απολογηθώ και να πω την αλήθεια. Μου λέγανε να πω ότι δεν ήμουν εκεί. Το 2017 τα έσπασα μαζί τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Κατέθεσε, επίσης, για την παρουσία του Γ. Λαγού, επιβεβαιώνοντας τον αρχηγικό του ρόλο: «Τον είδα και χαιρετηθήκαμε. Ήταν στην κεφαλή της πορείας με το βουλευτικό αυτοκίνητο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί