5 μήνες- αντί για 3 – τα δωρεάν GB μετά τις αντιδράσεις

Σε αναδίπλωση προχώρησε η κυβέρνηση μετά τις έντονες αντιδράσεις αναφορικά με το «Freedom Pass» και τα δωρεάν data στους νέους 15 έως 17 ετών, αναφορικά με τον εμβολιασμό τους ενάντια στον κορωνοϊό.

Αρχικά, η τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατέθηκε στη Βουλή, σε σχέση με την εξαγγελία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ για δωρεάν 50 GB, ως κίνητρο εμβολιασμού των εφήβων, ανέφερε ότι το πακέτο «Freedom Pass/Data» παραμένει «ενεργοποιημένο για διάρκεια τριών μηνών από την ενεργοποίησή του, ενώ μετά την πάροδο του χρονικού διαστήματος αυτού, απενεργοποιείται αυτόματα».

Δείτε επίσης: Διαψεύδονται ξανά οι εξαγγελίες Μητσοτάκη: Με… ημερομηνία λήξης τα δωρεάν gigabytes που υποσχέθηκε στους μαθητές που θα εμβολιαστούν!

Στη συνέχεια, και μετά την κατακραυγή, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, κατέθεσε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, νομοτεχνική βελτίωση, σύμφωνα με την οποία το «Freedom Pass/Data» έχει ισχύει 5 μήνες, αντί για 3.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε με τυμπανοκρουσίες το εν λόγω «δώρο» στους έφηβους, ωστόσο, τεχνηέντως δε αναφέρθηκε στο γεγονός ότι αυτό θα έχει και ημερομηνία λήξης. Τακτική που δείχνει τον τρόπο που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τους έφηβους. Αντί να τους πει την αλήθεια, λέει τη μισή, κοροϊδεύοντάς τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί