Έρευνα ΕΛΜΕΠΑ: 8 στις 10 επιχειρήσεις της Κρήτης πιστεύουν ότι ο εμβολιασμός επηρεάζει θετικά τη προσπάθεια για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας

Οκτώ στις δέκα επιχειρήσεις της Κρήτης πιστεύουν ότι ο εμβολιασμός επηρεάζει θετικά τη προσπάθεια για την ανάκαμψη της τοπικής οικονομίας 

Αυτό καταγράφεται στα ενδιάμεσα αποτελέσματα της έρευνας, που διεξάγεται από το Εργαστήριο Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης (LAFIM) του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ), στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Κρήτης για την εκτέλεση του ερευνητικού έργου με τίτλο «Οικονομικές επιπτώσεις  από την Πανδημία COVID-19 στη Κρήτη (ΟΕΠ)» και επιστημονικό υπεύθυνο τον κ. Χρήστο Φλώρο, Καθηγητή Χρηματοοικονομικής του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Bίου Εκπαίδευσης του ΕΛΜΕΠΑ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη, η συντριπτική πλειοψηφία (80%) των επιχειρήσεων της Κρήτης πιστεύει ότι ο εμβολιασμός των πολιτών επηρεάζει θετικά την ανάκαμψη των επιχειρήσεων. Ο επιχειρηματικός κόσμος της Κρήτης θεωρεί ότι ο εμβολιασμός κατά της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 συμβάλει σημαντικά στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων τους, ανεξάρτητα από το αντικείμενο δραστηριότητας της επιχείρησης, το μέγεθος αυτής ή τον τόπο δραστηριότητας. Κρίνεται ότι με τον εμβολιασμό των πολιτών οι επιχειρήσεις λειτουργούν σε ασφαλές περιβάλλον εξασφαλίζοντας συνθήκες προστασίας τόσο για τους καταναλωτές όσο και για το προσωπικό τους.

Τα παραπάνω έχουν συμπεριληφθεί στον πολύ μεγάλο αριθμό σχολίων και παρατηρήσεων των συμμετεχόντων στην έρευνα, όπως καταγράφονται στις απαντήσεις του ερωτηματολογίου. Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί η σημαντικότητα αυτού του αποτελέσματος στη παρούσα φάση όπου οι πολίτες και οι επιχειρήσεις βρίσκονται αντιμέτωποι με την ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί