Ο Μ. Συντυχάκης για την αναστολή των αδειών των εργαζόμενων στις δημόσιες δομές Υγείας και Πρόνοιας

Δήλωση του Μανώλη Συντυχάκη με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή των αδειών των εργαζόμενων στις δημόσιες δομές Υγείας και Πρόνοιας:

Ο Μανώλης Συντυχάκης, βουλευτής του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση, με αφορμή την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για αναστολή των αδειών των εργαζόμενων στις δημόσιες δομές Υγείας και  την κινητοποίηση των εργαζομένων και στο Ηράκλειο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Χαιρετίζω τη σημερινή κινητοποίηση των υγειονομικών στην 7η ΥΠΕ. Είναι απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης για τα μέτρα των απολύσεων και των αναστολών από την εργασία και την άδεια των υγειονομικών.  

Στην πράξη η κυβέρνηση, ομολογεί κυνικά τις τεράστιες ελλείψεις με τις οποίες λειτουργούν οι δημόσιες δομές υγείας. Στην Κρήτη οι ελλείψεις αυτές φτάνουν στο όριο της επικινδυνότητας, με την υποστελέχωση των δημόσιων δομών υγείας, την ανεπάρκεια κλινών ΜΕΘ των νοσοκομείων της περιοχής, τις μετακινήσεις προσωπικού, τη συρρίκνωση, συγχωνεύσεις κλινικών. 

Διανύουμε το 4ο κύμα της πανδημίας και η κυβέρνηση επιμένει να μεταθέτει την κρατική υποχρέωση στον λαό. Αντί της ουσιαστικής αντιμετώπισης της πανδημίας και της προστασίας της υγείας, της ζωής, θεωρεί «κόστος» τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και αρνείται τα αναγκαία μέτρα προστασίας, όπως αυτά που διεκδικούν 18 μήνες τώρα εκατοντάδες σωματεία και φορείς, χιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα. 

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αξιοποιεί τον αναγκαίο εμβολιασμό ως «εργαλείο» συγκάλυψης των εγκληματικών κυβερνητικών ευθυνών για τη διαχείριση της πανδημίας. Επιχειρεί να μετατρέψει το εμβόλιο από δικαίωμα και όπλο της επιστήμης σε μέσο για διχασμό των εργαζομένων, όχημα για νέες αντεργατικές ανατροπές. Αλλά και σε ευκαιρία για τους ιδιωτικούς ομίλους να αυξήσουν την πελατεία τους.  

Ο λαός να δυναμώσει αποφασιστικά την πάλη του, διεκδικώντας μαζικά και οργανωμένα την προστασία της υγείας, της ζωής και των δικαιωμάτων του.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί