Μακελειό στην Καμπούλ: Στους 103 οι νεκροί από την επίθεση στο αεροδρόμιο- Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

(φωτο: Victor J. Blue/The New York Times/Redux)

Στους 103 ανέρχεται μέχρι στιγμής o απολογισμός της επίθεσης των τζιχαντιστών του ISIS sto διεθνές αεροδρόμιο της Καμπούλ του Αφγανιστάν, σύμφωνα με την εφημερίδα Wall Street Journal.

«Δύο τζιχαντιστές που θεωρείται ότι ανήκαν στο Ισλαμικό Κράτος» πυροδότησαν τα εκρηκτικά με τα οποία είχαν ζωστεί στην πύλη Άμπι του αεροδρομίου και κατόπιν «οπλισμένοι τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ εναντίον πολιτών και στρατιωτικών», διευκρίνισε ο στρατηγός Κένεθ Μακένζι, ο επικεφαλής του μεικτού διοικητηρίου των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για το Αφγανιστάν, της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM).

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και 13 αμερικανοί στρατιωτικοί, ενώ ακόμη 18 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του Πενταγώνου. Ο «δέκατος τρίτος αμερικανός στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη κατά τη διάρκεια της επίθεσης στην πύλη Άμπι», διευκρίνισε ο πλοίαρχος Μπιλ Έρμπαν, εκπρόσωπος του μεικτού διοικητηρίου των ένοπλων δυνάμεων των ΗΠΑ που είναι αρμόδιο για το Αφγανιστάν, της Κεντρικής Διοίκησης (USCENTCOM).

Επιπρόσθετα, τη ζωή τους έχασαν και 28 μέλη των Ταλιμπάν, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου τους στο πρακτορείο Reuters. «Χάσαμε περισσότερους ανθρώπους από ό,τι οι Αμερικανοί», είπε το στέλεχος αυτό, που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Πέρα από τους Ταλιμπάν και τους αμερικανούς στρατιωτικούς δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους παιδιά.

Το ISIS ανέλαβε την ευθύνη

Την ευθύνη για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, όπως έγινε γνωστό με ανάρτηση στον λογαριασμό της εξτρεμιστικής, οργάνωσης στο Telegram.

Στην ανακοίνωση που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος, σημειώνεται ότι ένας μαχητής του πλησίασε σε απόσταση «μικρότερη των πέντε μέτρων» από τους Αμερικανούς στρατιώτες.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας «κατάφερε να φτάσει σε μια μεγάλη συγκέντρωση μεταφραστών και συνεργατών του αμερικανικού στρατού» στο «Στρατόπεδο Μπαράν» κοντά στο αεροδρόμιο «και πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, σκοτώνοντας περίπου 60 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 100 άλλους, συμπεριλαμβανομένων και μαχητών Ταλιμπάν», αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το κανάλι του Amaq στο Telegram, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Οι επιθέσεις που έγιναν το απόγευμα της Πέμπτης έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ προκάλεσαν χάος και σκόρπισαν τον θάνατο. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό οι νεκροί είναι τουλάχιστον 70, όπως ανέφερε Αφγανός αξιωματούχος στο BBC ενώ ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 140.

Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και τουλάχιστον 13 Αμερικανοί στρατιώτες, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων, με τους έντεκα εξ αυτών πεζοναύτες.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί