Δήμος Ηρακλείου: Περίεργες και βιαστικές διαδικασίες για έργα 2 εκατ. €!- Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης

Την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης προκαλεί η αιφνίδια έκτακτη συνεδρίαση (δια περιφοράς) της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Ηρακλείου προκειμένου να πάρει αποφάσεις για δημοπρασίες 5 έργων με προϋπολογισμό πάνω από 2 εκατ. ευρώ. Κι αυτό γιατί καλούνται τα μέλη να ενημερωθούν, να μελετήσουν και να αποφασίσουν μέσα σε λίγη ώρα για τόσο σημαντικά θέματα και μέσα από εκατοντάδες έγγραφα που ο δήμος έχει στη διάθεσή του δώ και μήνες.

Δείτε: Συνεδριάζει εκτάκτως δια περιφοράς η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Ηρακλείου

Όπως αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση οι παρατάξεις του Γ. Κουράκη και του Η. Λυγερού:

“Η σημερινή πρόσκληση σας,  για έκτακτη  συνεδρίαση  της οικονομική επιτροπής   (δια περιφοράς ),  με  προτεινόμενα 5  θέματα  ( 5  δημοπρασίες  συνολικού ύψους  προϋπολογισμών  2.065.119,00 ευρώ )   με  χρονικό διάστημα  μόλις  30- 150 λεπτών  για να μελετήσουμε και να σας  τις απαντήσουμε, μ’ ένα  όγκο  εισηγήσεων  μεγαλύτερων των 400  σελίδων, δείχνει ( από μέρους σας ) να συνεχίζεται μια  αντιδημοκρατική συμπεριφορά  με   έλλειψη  σεβασμού  στα στοιχειώδη δικαιώματα της αντιπολίτευσης αυτά, της δυνατότητας τουλάχιστον της ενημέρωση μ ένα τόσο μεγάλο όγκο εισηγήσεων!”   

Αναλυτικά η δήλωση:

KOINH   ΔΗΛΩΣΗ   ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3-7-5  και  ΗΡΑΚΛΕΙΟ  ΕΝΕΡΓΟΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ 

Θέμα :  διαδικασία σύγκλησης  οικονομικής επιτροπής

Κυρία πρόεδρε  της οικονομικής επιτροπής

   Η σημερινή πρόσκληση σας,  για έκτακτη  συνεδρίαση  της οικονομική επιτροπής   (δια περιφοράς ),  με  προτεινόμενα 5  θέματα  ( 5  δημοπρασίες  συνολικού ύψους  προϋπολογισμών  2.065.119,00 ευρώ )   με  χρονικό διάστημα  μόλις  30- 150 λεπτών  για να μελετήσουμε και να σας  τις απαντήσουμε, μ’ ένα  όγκο  εισηγήσεων  μεγαλύτερων των 400  σελίδων, δείχνει ( από μέρους σας ) να συνεχίζεται μια  αντιδημοκρατική συμπεριφορά  με   έλλειψη  σεβασμού  στα στοιχειώδη δικαιώματα της αντιπολίτευσης αυτά, της δυνατότητας τουλάχιστον της ενημέρωση μ ένα τόσο μεγάλο όγκο εισηγήσεων!   

    Εδώ και αρκετό διάστημα (  από αρχές Αυγούστου ) έχουν επιτραπεί  οι  διά ζώσης  συνεδριάσεις  των θεσμικών οργάνων  με τις απαραίτητες  προφυλάξεις.    Αντ  αυτού  έχετε επιλέξει   να συνεχίζεται  είτε τις δια περιφοράς  συνεδριάσεις  είτε   τις τηλεδιασκέψεις, δείχνοντας και τις πραγματικές επιλογές και προθέσεις σας .

  Οι  λόγοι  δε που επικαλείστε   για το επείγον της  σύγκλησης της συνεδρίασης  δεν  μπορούν να γίνουν αποδεκτοί διότι οι εισηγήσεις που στάλθηκαν  προς την οικονομική επιτροπή για απόφαση  ξεκινούν από τον ΜΑΙΟ  του 2021  ( μόνο μία είναι στις 23/8/2021) .  Η τελευταία δε  συνεδρίασης της Οικονομική  επιτροπής έγινε στις 10/8/2021 και θα μπορούσαν να είχαν συμπεριληφθεί.   Ζητάμε  να  προγραμματιστεί   δια ζώσης  συνεδρίαση την Δευτέρα  29/8/2021   στην οποία θα   συζητηθούν τα  προτεινόμενα θέματα. 

Σχετικά Άρθρα

3 Thoughts to “Δήμος Ηρακλείου: Περίεργες και βιαστικές διαδικασίες για έργα 2 εκατ. €!- Έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης”

  1. όποιος πει κάτι "αριστερό" τον βρίζουν

    Επίσης οι “δεξιοί” που γράφουν σε εφημερίδες βρίζουν πάρα πολύ. Δείχνουν ένα υποτιθέμενο σεβασμό στους “παλιούς της αριστεράς”, ενώ οι νέοι είναι “αριστεροί με πολλά εισαγωγικά, γεμάτοι μίσος”… Αν μιλάς και πολύ και λες πράγματα αριστερά που δεν τους αρέσουν, θα σε πούνε τρολ, παρλαπίπα, φτηνό ηθικολόγο, ο,τιδήποτε, αρκέί να μην μιλάς.

  2. ενοχλεί πολύ η ελευθερία του λόγου, ειδικά στην εποχή του διαδικτύου

    Επίσης οι “δεξιοί” που γράφουν σε εφημερίδες βρίζουν πάρα πολύ. Δείχνουν ένα υποτιθέμενο σεβασμό στους “παλιούς της αριστεράς”, ενώ οι νέοι είναι “αριστεροί με πολλά εισαγωγικά, γεμάτοι μίσος”… Αν μιλάς και πολύ και λες πράγματα αριστερά που δεν τους αρέσουν, θα σε πούνε τρολ, παρλαπίπα, φτηνό ηθικολόγο, ο,τιδήποτε, αρκέί να μην μιλάς.

  3. Elefteria

    Οι γονείς μας προσπάθησαν να μας μεγαλώσουν με αξίες και αρχές, επηρέαστηκα και από τα μυθιστορήματα που διάβαζα… Χρειάστηκαν πολλά χρόνια, για να αντιληφθώ ότι τα πράγματα ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ και όχι όπως θα έπρεπε να είνα… Η πραγματικότητα είναι αυτή που είναι…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί