Ντροπή για τον ίδιο τον Αυγενάκη: Πήγε 4 μέρες στο Τόκιο και δαπάνησε 26.200 ευρώ κρατικό χρήμα! (έγγραφα)

Ενώ ο ένας μετά τον άλλο οι Έλληνες πρωταθλητές καταγγέλλουν ότι η Πολιτεία τους έχει παρατήσει στην τύχη τους, αβοήθητους και απλήρωτους, ο Λ. Αυγενάκης υπέγραψε αποφάσεις για τη φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπησή του για ένα τετραήμερο στο Τόκιο σχεδόν 20.000 ευρώ, για το ταξίδι και τη διαμονή του, 4.500 ευρώ, με… ημερήσια αποζημίωση 100 ευρώ για τον ίδιο, κι ακόμα για διερμηνέα… 1860€!

Με δάκρυα στα μάτια, γεμάτος πίκρα, ο Έλληνας πρωταθλητής της άρσης βαρών, Θοδωρής Ιακωβίδης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από τον αθλητισμό. Γιατί, όπως είπε, δεν είχε άλλη δυνατότητα. Ούτε οικονομική. Ντρεπόταν να κάνει φυσικοθεραπείες και να μην του παίρνει λεφτά επειδή ήξερε ότι δεν είχε…

“Συγγνώμη αν κάποιοι νομίζουν ότι το βάζω στα πόδια, αλλά έχω κουραστεί πολύ. Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά επειδή ξέρει την κατάστασή σου. Κι εγώ δεν το αντέχω άλλο αυτό. Θέλω να σταματήσω“, είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε: Ιακωβίδης: Από το Τόκιο, με δάκρυα στα μάτια, το αντίο στην άρση βαρών: Δεν αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση

Θάνος Μωραΐτης: «Ντροπή για την Πολιτεία οι δηλώσεις Ιακωβίδη»

Ανάλογη δήλωση, για την αντιμετώπιση από την Πολιτεία, έκανε ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Στέφανος Ντούσκος.

Δείτε: «Από την Πολιτεία δεν είχα καμία στήριξη»: «Αδειάζει» τους πανηγυρισμούς Αυγενάκη ο Χρυσός Ολυμπιονίκης, Στ. Ντούσκος

Τα είπε παλιότερα κι ο χρυσός Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας, αυτόν τον οποίο αγνόησε η ΕΡΤ για να δείχνει τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στο Τόκιο…

Δείτε: Δείτε το βίντεο της εκπληκτικής προσπάθειας του Πετρούνια, που δεν έδειξε η ΕΡΤ, προτιμώντας… Αυγενάκη!

ΚΙ ενώ ο ένας μετά τον άλλο πρωταθλητές και ολυμπιονίκες εκθέτουν αυτή την κυβέρνηση και τον υφυπουργό Αυγενάκη, καταγγέλλοντας ότι είναι απλήρωτοι και αβοήθητοι, ο κ. Αυγενάκης πήγε ένα τετραήμερο στο Τόκιο και για χάρη του τα κρατικά ταμεία ξόδεψαν… 26.200 ευρώ γι αυτά τα 4 εικοσιτετράωρα!

Με αποφάσεις που ο ίδιος ο κ. Αυγενάκης υπέγραψε, δαπανήθηκαν 26.200 ευρώ για 4 ημέρες (φανταστείτε να είχε αυτά τα χρήματα ο αρσιβαρίστας Θοδωρής Ιακωβίδης, για ένα χρόνο όχι για μερικές ημέρες…):

-Ποσό 19/840 ευρώ για… φωτογραφίες και βίντεο του υφυπουργού, στο πλαίσιο της προβολής του και των δημοσίων σχέσεων!

-Ποσό 4.500 ευρώ για να ταξιδέψει, να διαμείνει και να… αποζημιωθεί με 100 ευρώ ημερησίως!

-Ποσό 1860 ευρώ για να έχει διερμηνέα στο Τόκιο!

Το ποσό των 19.840 ευρώ ενέκρινε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για φωτογραφίες και βίντεο στο Τόκιο. Όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση, το κόστος-πρόκληση θα ξοδευτεί για την φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση των αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των Δημοσίων Σχέσεων του υφυπουργού.

Στην επίσημη απόφαση έγκρισης του κονδυλίου αναφέρονται τα εξής:

«Εγκρίνουμε τη δέσμευση πίστωσης ύψους: 19.840,00 € (δέκα εννέα χιλιάδων οκτακοσίων σαράντα ευρώ ) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του Ειδικού Φορέα 1021 – 101, αναλυτικού λογαριασμού εξόδων 2420906001, οικ. ετος 2021 για την φωτογραφική κάλυψη και βιντεοσκόπηση των αθλητικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων στο πλαίσιο των Δημοσίων Σχέσεων του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού τόσο στην Ελληνική Επικράτεια όσο και κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών — Παραολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Καθώς επίσης για τη δαπάνη δημιουργίας βιντεομηνυμάτων και φωτογράφισης αθλητών, προς χρήση από τα social media και τα ΜΜΕ, για τις ανάγκες της ενημερωτικής καμπάνιας «ο Αθλητισμός στο Προσκήνιο».

Κόστος διαμονής και … μεροκάματα!

Δείτε την απόφαση για το κόστος μετακίνησης, διαμονής και… ημερήσιας αποζημίωσης του κ. Αυγενάκη.

Για διερμηνέα…

Δείτε και το κόστος του διερμηνέα:

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Ντροπή για τον ίδιο τον Αυγενάκη: Πήγε 4 μέρες στο Τόκιο και δαπάνησε 26.200 ευρώ κρατικό χρήμα! (έγγραφα)”

  1. Δήμος Σθένης

    Και γιατί όχι; Τόσα και τόσα δίνουνε στους ημέτερους τους, στους φίλους, κουμπάρους, συγγενείς, στους βουλευτές, στους γλύφτες, στους πολιτικούς τους λαγούς, στους επιχειρηματίες, καναλάρχες, βιομηχάνους, εφοπλιστές και εισπράττουνε απ’ αυτούς “υδαρείς κενώσεις”. Να μη βουτήξουνε κι οι άλλοι από ένα μπουτάκι από στο δημόσιο μπεζαχτά; Ο Μητσοτάκης δηλαδή πως βουτάει διαρκώς; Τι είναι αυτός; Επειδή έχει τον …ποπό για κεφάλι; Κι οι υπόλοιποι τι κάνουνε; Μπρίκια κολλάνε; Και τι είναι δηλαδή οι 26.500 που ξόδεψε ο υπουργός για τις 4 μέρες; Αν το υπολογίσει κανείς είναι η αύξηση (ολόκληρη) που έδωσε ο Μητσοτάκης σε 2.038 εργαζόμενους! Σιγά το ποσόν! Σε λιτότητα βρισκόμαστε; Δε βλέπετε την ανάπτυξη που τρέχει σαν τη γλωσσοδιάρροια του Μαλακιάδη (συγνώμη σαρδάμ – και δε φαντάζομαι να θέλει να του ζητήσω συγνώμη για το σαρδάμ που έκανα!). Και τι πήρε ο ίδιος; Μόνο 100 ευρό για μεροκάματο εκτός έδρας! Ευκαιρία ήτανε! Και για να μην επιβαρύνει περισσότερο το δημόσιο να δείτε που τα ζήτησε αντί για ρεπό, που νομίζει ότι κοστίζει πιο πολύ στ’ αφεντικά του! Να δουλεύουνε υπερωρίες, αλλά όχι με το αζημίωτο κι αυτοί; Του κόμματος είναι πως να το κάνουμε;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί