Αλ. Τσίπρας για πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους: «Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός»

Από την Σκάλα Καλλονής όπου θα έχει συνάντηση με τους συλλόγους αλιέων ξεκινά την επίσκεψή του στη Λέσβο ο Αλέξης Τσίπρας ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί τον Αγροτικό – Ελαιουργικό Συνεταιρισμό στη Στύψη και το Τυροκομείο Μυστακέλλη στο Μανταμάδο.

Μόνο ασχολίαστες δεν άφησε ο Αλέξης Τσίπρας τις αποκαλύψεις του Documento αναφορικά µε το ότι το πρωθυπουργικό ζεύγος υποβάλλει ψευδές πόθεν έσχες από το 2016 καθώς και ότι η Μαρέβα Γκραµπόφσκι κατείχε παρανόµως µετοχές σε γαλλική εταιρεία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε με νόημα: «Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός».

Δείτε ακόμη: Η παρανομία του πρωθυπουργικού ζεύγους με το ψευδές πόθεν έσχες – Η ομολογία της Μαρέβας

Αναλυτικότερα:

«Εδώ έχουμε δύο θέματα. Είναι κάποιοι πολίτες να καταθέτουν αποδεικτικά στοιχεία για την περιουσία τους», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει ένας νόμος τον οποίο είχαμε ψηφίσει εμείς που αφορούσε τις εξωχώριες επιχειρήσεις. Για να μην υπάρχει δεύτερη σκέψη, κάποια πρόσωπα δεν θα έχουν δικαίωμα και τα συγγενικά τους πρόσωπα να είναι ιδιοκτήτες σε τέτοιες επιχειρήσεις», εξήγησε.

«Αυτοί είναι νόμοι του κράτους. Αν δεν τους αρέσουν, μπορούν να τους αλλάξουν», είπε με νόημα ο Αλέξης Τσίπρας και συνέχισε σε ακόμα πιο έντονο ύφος: «Αν τον κύριο Μητσοτάκη δεν τον συμφέρει, μπορεί να αλλάξει τον νόμο» αλλά να παρανομεί δεν είναι σωστό. «Εδώ όμως έχουμε ένα θέμα που είναι η παρανομία», είπε ο προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το δεύτερο είναι η απόπειρα να δημιουργήσει εντυπώσεις με ψευδή στοιχεία για να δείξει ότι δεν παρανόμησε. Αν αυτό συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ δε θα μπορούσε να σταθεί ούτε λεπτό ο πρωθυπουργός. Φανταστείτε να συνέβαινε σε εμένα», είπε ο Αλ. Τσίπρας ο οποίος το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στο στόχαστρο για ένα σπίτι που νοίκιαζε: «Φανταστείτε να απέκρυπτα στοιχεία για την περιουσία μου ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίας. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης; Νοίκιασα ένα σπίτι και έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις».

«Υπάρχει θέμα δημοκρατίας. Δημιουργείται ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. Εκτιμώ ότι είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα. Νομίζω ότι στον δημόσιο βίο πρέπει να υπάρχει ισονομία, δικαιοσύνη και δημοκρατία», πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Επιπροσθέτως εκτίμησε ότι είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Είναι θέμα ισονομίας», είπε.

Το απόγευμα ο Αλ. Τσίπρας θα πάρει μέρος σε σύσκεψη στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου με τους επαγγελματικούς φορείς της Λέσβου, με τη συμμετοχή και του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και των δημάρχων του νησιού.

Αυτή την ώρα ο Αλέξης Τσίπρας δίνει συνέντευξη στην τοπική ιστοσελίδα stonissi

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:

11:00 Συνάντηση με Συλλόγους Αλιέων, στη Σκάλα Καλλονής

12:00 Επίσκεψη στον Αγροτικό – Ελαιουργικό Συνεταιρισμό Στύψης

13:00 Επίσκεψη σε τυροκομική μονάδα στο Μανταμάδο

18:00 Σύσκεψη με τους φορείς του νησιού με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη και των δημάρχων της Λέσβου, στην έδρα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί