Καπραβέλος: Εισαγόμενα τα κρούσματα στη Μύκονο -Δεν εντοπίστηκαν στους ελέγχους

Ανοίξαμε τον τουρισμό χωρίς τείχος ανοσίας επεσήμανε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, προειδοποιώντας για πενταπλασιασμό κρουσμάτων

Τα rapid test και τα μοριακά δεν μπορούν να απομονώσουν ασυμπτωματικά κρούσματα του κορωνοϊού, επεσήμανε ο Νίκος Καπραβέλος, εκτιμώντας ότι η «έκρηξη» που οδήγησε σε lockdown τη Μύκονο ήταν από εισαγόμενα κρούσματα που δεν εντοπίστηκαν στους ελέγχους.

Την ίδια εκτίμηση περί μη εντοπισμού σε απόλυτο βαθμό των κρουσμάτων κορωνοϊό από τα τεστ εξέφρασε και ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, βάζοντας «φωτιά» σε ένα από τα αφηγήματα της κυβέρνησης περί ασφαλούς ανοίγματος.

Ο Νίκος Καπραβέλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου επισημαίνοντας ότι «αν πάρει “φωτιά” ο ανεμβολίαστος πληθυσμός άνω των 50 ετών δεν θα το αντέξουμε», μιλώντας για την πίεση που θα δεχθεί το ΕΣΥ.

Όσον αφορά την πορεία των κρουσμάτων επεσήμανε ότι θα πενταπλασιαστούν όπως εκτιμά το ECDC αλλά και τα μαθηματικά μοντέλα που τρέχουν οι επιστήμονες. «Από τη στιγμή που άνοιξαν όλες οι δραστηριότητες με χαλαρά μέτρα ήταν αναμενόμενη η εξέλιξη», σημείωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί