Μύκονος: Εργοδότης απαγορεύει για ένα μήνα την έξοδο σε εργαζόμενους – Το απαράδεκτο μήνυμα

ον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα μήνυμα που φέρεται να έλαβαν εργαζόμενοι σε επιχείρηση της Μυκόνου από τον υπεύθυνό τους, ο οποίος τους απαγορεύει την έξοδο για ένα μήνα.

Αυτή η καταγγελία που ήρθε στο φως από προφίλ στο Instagram, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά περιστατικών αυθαιρεσίας εν μέσω της τουριστικής σεζόν στη χώρα.

Το μήνυμα αναφέρει συγκεκριμένα πως «έως 18 Αυγούστου ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ οι έξοδοι σε όλους για 1 μήνα. Εάν θέλει κάποιος ένα ποτό εδώ και μετά σπίτι».

Μήνυμα σε εργαζόμενο Μύκονος

Με άλλα λόγια, απαγορεύτηκε στους εργαζόμενους να βγαίνουν από τα σπίτια τους, εκτός εάν πρόκειται για δουλειά. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το προφίλ που φέρνει στο φως την καταγγελία, έχουν τοποθετήσει σεκιούριτι προκειμένου να είναι βέβαιο πως το στρατιωτικού τύπου μέτρο θα τηρηθεί απαρέγκλιτα από τους εργαζόμενους.

Μάλιστα, στο στιγμιότυπο οθόνης από την συνομιλία, φαίνεται πως εργαζόμενος έχει στείλει στον υπεύθυνο πως δεν υπάρχει νερό στα πάνω δωμάτια. Στο ανησυχητικό αυτό μήνυμα δεν απάντησε ο αρμόδιος, παρά μόνο έστειλε αργότερα για να γνωστοποιήσει στους εργαζόμενους τους «νέους κανόνες».

Αν και δεν γίνονται γνωστά τα πλήρη στοιχεία για την συγκεκριμένη επιχείρηση, τα μηνύματα που έλαβαν οι εργαζόμενοι μόνο τεράστιο προβληματισμό μπορούν να δημιουργήσουν.

Το περιστατικό ανέδειξε και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, τονίζοντας πως η επιχείρηση πρέπει να «βρεθεί άμεσα και να επιβληθούν οι πιο σκληρές ποινές. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της πρέπει να προστατευθούν».

«Πρέπει να κάνουμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα στη Βουλή και να φτιάξουμε ένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στον τουρισμό. Και φυσικά να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς που θα το επιβάλλουν. Τώρα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να καταλήξει: «Δεν γίνεται να έχουμε μια χώρα με τέτοιες συνθήκες εργασίας και να μιλάμε για ανάπτυξη».

Η ανάρτηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου

Η εργοδοτική αυθαιρεσία στον τουρισμό έχει ξεφύγει.

Δεν φτάνει που τα παιδιά που δουλεύουν σεζόν δουλεύουν δωδεκάωρο 7 στα 7, τώρα οι επιχειρηματίες την έχουν δει διοικητές λόχου και επιβάλουν στέρηση εξόδου.

Η επιχείρηση πρέπει να βρεθεί άμεσα και να επιβληθούν οι πιο σκληρές ποινές. Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της πρέπει να προστατευθούν.

Και πρέπει να κάνουμε μια πολύ σοβαρή κουβέντα στη Βουλή και να φτιάξουμε ένα σοβαρό νομοθετικό πλαίσιο για την εργασία στον τουρισμό. Και φυσικά να ενισχύσουμε τους μηχανισμούς που θα το επιβάλλουν. Τώρα.

Δεν γίνεται να έχουμε μια χώρα με τέτοιες συνθήκες εργασίας και να μιλάμε για ανάπτυξη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί