«Θερμή» υποδοχή σε Καραμανλή και Μενδώνη στο σταθμό Βενιζέλου (Βίντεο)

Πολίτες και μέλη της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης τους «καλωσόρισαν» με συνθήματα και αποδοκιμασίες

«Θερμή» υποδοχή περίμενε την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κώστα Καραμανλή κατά την άφιξή τους στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, πολίτες και μέλη της Κίνησης Πολιτών Θεσσαλονίκης για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το εργοτάξιο στον σταθμό Βενιζέλου, μόλις αντιλήφθηκαν την υπουργό Πολιτισμού ξέσπασαν σε αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό της και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Οι συγκεντρωμένοι κατηγορούν την Λίνα Μενδώνη ότι συνεργεί στο «έγκλημα στον σταθμό Βενιζέλου».

Δυνάμεις της αστυνομίας, όπως αναφέρει το thesstoday.gr, απώθησαν τους διαδηλωτές, με στόχο να αποτρέψουν περαιτέρω επέκταση του επεισοδίου.

Η υπουργός Πολιτισμού μαζί με τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή και συνοδεία των γ.γ. Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη, τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο και τον διεθύνων σύμβουλο της εταιρείας Νίκο Κουρέτα, έφτασε στον σταθμό Βενιζέλου για επίσκεψη, λίγο πριν την ευρεία σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί στα γραφεία της Αττικό Μετρό.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η ενημέρωση και ο συντονισμός της κυβέρνησης, των αρμοδίων και των τοπικών φορέων, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του Μετρό Θεσσαλονίκης με βάση το χρονοδιάγραμμα παράδοσης μέχρι το τέλος του 2023.

Κύριο θέμα της συζήτησης θα είναι ο σταθμός Βενιζέλου, μετά και το «πράσινο φως» που έδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας για την κατασκευή του με τη μέθοδο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιολογικών ευρημάτων.

Απόφαση που συνεχίζει να προκαλεί πάντως τις έντονες αντιδράσεις αρχαιολόγων, τοπικών συλλογικοτήτων και φορέων καθώς και πολιτών, οι οποίοι προκρίνουν ως μοναδική λύση την κατασκευή του σταθμού με παραμονή των αρχαιοτήτων στο χώρο τους.

Bίντεο: Taifer Stories 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί