Όταν ο Μητσοτάκης πανηγύριζε στην Bild κάνοντας λόγο για ένα «φυσιολογικό καλοκαίρι»

“Μοναδική σταθερά της πολιτικής Μητσοτάκη ο αυτοθαυμασμός και η μετάθεση των ευθυνών για την αποτυχία στους πολίτες”, σχολιάζει με νόημα ο Νάσος Ηλιόπουλος

Στα τέλη Μαΐου, ο πρωθυπουργός δήλωνε με περισσή αισιοδοξία ότι τα πράγματα «θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι» σε συνέντευξή του στη γερμανική Bild. Μάλιστα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε οριοθετήσει χρονικά τις ελπίδες του για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με την πραγματικότητα να τον διαψεύδει.

Διανύουμε τη δεύτερη εβδομάδα του Ιουλίου και η κατάσταση μόνο βελτιωμένη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, με τους ειδικούς να σημειώνουν ότι η χώρα βρίσκεται προ των πυλών του τέταρτου κύματος της πανδημίας, με τη μετάλλαξη Δέλτα να έχει προκαλέσει ιδιαίτερη ανησυχία στους λοιμωξιολόγους αλλά και την ίδια την κυβέρνηση. Αξίζει να σημειωθεί ότι την Πέμπτη ανακοινώθηκαν 2.107 νέα κρούσματα κορονοϊού, ενώ στασιμότητα παρατηρείται και στον τομέα των εμβολιασμών, καθώς το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων ξεπερνά μετά βίας το 40%, ενώ ο στόχος που είχε τεθεί έφτανε το 70% μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Παράλληλα, η εικόνα που έρχεται από τον τουριστικό κλάδο μόνο αισιοδοξία δεν μπορεί να προσφέρει, με τη χώρα να βρίσκεται στην «πορτοκαλί» λίστα των Βρετανών και εταιρείες όπως η TUI να ακυρώνουν ταξιδιωτικά πακέτα σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Μέσω της Bild, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απευθύνει κάλεσμα στους Γερμανούς ώστε να επισκεφθούν την Ελλάδα, εκτιμώντας ότι φέτος θα έρθουν διπλάσιοι τουρίστες από το 2020. «Πέρσι υποδεχτήκαμε 25% των τουριστών που ήρθαν στη χώρα μας το 2019. Έναν στους τέσσερις. Φέτος αναμένουμε ότι θα έρθουν περίπου ο ένας στους δύο. Επομένως θα περάσουμε από το 25% στο 50% σε σχέση με το 2019. Πιστεύω πως οι τάσεις είναι ενθαρρυντικές», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Ο Ιούνιος θεωρήθηκε ως χαμένος μήνας για τον τουρισμό, ενώ εκτός απροόπτου, τα ίδια θα ισχύσουν και τον Ιούλιο, με τους επιχειρηματίες και τους εργαζόμενους στον τουρισμό να βρίσκονται για ακόμη μία χρονιά σε πολύ δύσκολη θέση, έχοντας να αντιμετωπίσουν εκτός από τις συνέπειες της πανδημίας και τις βιαστικές (αλλά και συνάμα πρόχειρες) κυβερνητικές αποφάσεις.

«Ο σοβαρός σχεδιασμός συμπεριλαμβάνει & τα αρνητικά σενάρια…», σημείωνε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του όχι κάποιο στέλεχος της αντιπολίτευσης, αλλά ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος σημείωνε ότι οι επιτελείς της κυβέρνησης «υιοθετούν πάντα το καλύτερο σενάριο, προεξοφλώντας θετικές εξελίξεις. Πέφτουν έξω από την άνοιξη του 2020 & συνεχίζουν…». Πρόκειται για μία προσέγγιση που καλύπτει πλήρως το παράδειγμα των δηλώσεων Μητσοτάκη στη Bild στις 27 Μαΐου, αλλά και συνολικά την κυβερνητική προσέγγιση όσον αφορά την πανδημία και τον τουρισμό…

«Μοναδική σταθερά ο αυτοθαυμασμός…»

«Σήμερα ανακοινώθηκαν 2.107 κρούσματα. Το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων μόλις ξεπερνάει το 40%, αντί του στόχου για 70%. Μοναδική σταθερά της πολιτικής Μητσοτάκη ο αυτοθαυμασμός και η μετάθεση των ευθυνών για την αποτυχία στους πολίτες», επεσήμανε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ενθυμούμενος τις δηλώσεις Μητσοτάκη στη γερμανική εφημερίδα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί