Κρήτη: Απεγκλωβίστηκαν 20 λουόμενοι από τη φωτιά στο Ρέθυμνο

Νέος συναγερμός σήμανε για άλλη μία πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στην Κρήτη, αυτήν την φορά στο Αμμούδι Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στην περιοχή έχουν σπεύσει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ενώ επιχειρούν δύο ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος και & το Α/Φ Beriev-200.

20 λουόμενοι από την παραλία του Αμμουδίου μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο. Στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την εκκένωση της παραλίας, με πλωτά σκάφη του Λιμενικού Σώματος, αλλά και παραπλέοντα σκάφη να μεταφέρουν περί τους 20 λουόμενους σε ασφαλές μέρος.

Στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμει με τα μηχανήματά του και ο δήμος Αγίου Βασιλείου, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης της Πρέβελης. Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό ότι ο κίνδυνος για το φοινικόδασος έχει απομακρυνθεί, με το μέτωπο να φαίνεται να μετακινείται προς περιοχή του Κεραμέ, για το οποίο ωστόσο οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι σύντομα θα τεθεί υπό έλεγχο.

20 λουόμενοι από την παραλία του Αμμουδίου μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Νωρίτερα, ξέσπασε άλλη μία πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Αποκόρωνα Χανίων, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης.

Δείτε επίσης: Κρήτη: Νέα πυρκαγιά σε δασική έκταση – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί