Η “HER-autism” καταθέτει προτάσεις στη Δημόσια Ψηφιακή Διαβούλευση για την Αναπηρία

Ανοιχτή συνάντηση το Σάββατο 11/5/24, ώρα 17:00 μ.μ. στον Κοινωνικό Χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού

Το Σάββατο 11/5/24, ώρα 17:00 θα γίνει στον Κοινωνικό χώρο των Ιδρυμάτων Α. και Μ. Καλοκαιρινού η πέμπτη ανοιχτή συνάντηση της εθελοντικής κίνησης πολιτών “HER-autism”, με καίριο θέμα συζήτησης την κατάθεση προτάσεων στη Δημόσια Ψηφιακή Διαβούλευση: «Εθνική Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2024-2030». 

Όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις της “HER-autism”, μοιραζόμαστε, πάλι, ό,τι μάς απασχολεί σε συνάρτηση με τον αυτισμό, συνομιλούμε για το παρόν και το μέλλον των αυτιστικών συνανθρώπων μας, των παιδιών μας. 

O αυτισμός είναι «αόρατη αναπηρία» σε εξαιρετικά μεγάλο ποσοστό, το συντριπτικά μεγαλύτερο των διάχυτων αναπτυξιακών διαταραχών, που δεν είναι δυνατόν –έως τώρα– να διαγνωστεί προγεννητικά. Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες, περίπου 1 στα 50 παιδιά που γεννιούνται σήμερα είναι στο φάσμα του αυτισμού.  

Η συνάντηση είναι ανοιχτή για τους συνανθρώπους μας στο φάσμα, τους γονείς/συγγενείς/κηδεμόνες/φροντιστές τους, εν γένει, υποστηρικτές των δικαιωμάτων των ΑμεΑ, τους ανθρώπους της ειδικής αγωγής/υγείας/εκπαίδευσης, όλους τους φίλους με ανιδιοτέλεια και νοιάξιμο.  

Χρήσιμες πληροφορίες για την πέμπτη ανοιχτή συνάντηση “HER-autism”

Ημερομηνία – ώρα: Σάββατο 11/05/2024, ώρα 17:00 μ.μ.

Τοποθεσία*:   Κοινωνικός   Χώρος   των   «Ιδρυμάτων   Α.   και   Μ.   Καλοκαιρινού»   –  Αίθουσα ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ

Διεύθυνση: Οδός Μονής Αγκαράθου 9, Ηράκλειο Κρήτης/πίσω από τον ναό τουΑγίου Δημητρίου (κέντρο).

Για την ομάδα “HER-autism” • Site: her-autism.gr • FB: HER-autism • Instagram: her_autism_2023 • Twitter: her_autism_2023 • Email: info@her-autism.gr

*Όπως σε όλες τις δράσεις που φιλοξενούνται στον Κοινωνικό Χώρο, η είσοδος είναι ελεύθερη. Η προαιρετική συνεισφορά σε συσκευασμένα τρόφιμα και είδη παντοπωλείου, για την ενίσχυση της δράσης των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών (Κοινωνικό Παντοπωλείο και Συσσίτιο – Φαγητό με την Αγάπη μας) των Ιδρυμάτων Α. & Μ. Καλοκαιρινού, που στηρίζουν άτομα και οικογένειες σε οικονομική δυσπραγία και αποκλεισμό, είναι πάντοτε ευπρόσδεκτη.

HER-autism | Ομάδα Γονέων & Φίλων Ατόμων με Αυτισμό

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί