Παρέμβαση εισαγγελέα για το δημοσίευμα για τον Χαρδαλιά

Διενέργεια έρευνας παρήγγειλε την Τετάρτη η Εισαγγελία Πρωτοδικών για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Με εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο»

Διενέργεια έρευνας παρήγγειλε την Τετάρτη η Εισαγγελία Πρωτοδικών για το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο «Με εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο».

Δείτε επίσης: Αποκαλυπτικά SMS: Με «εντολή Χαρδαλια», μέσω πακιστανικών τηλεφώνων, μπήκαν VIP ασθενείς στη χώρα

Απάντηση Χαρδαλιά στο δημοσίευμα της ΕφΣυν: «Με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω»

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον Χαρδαλιά: «Ποιος είναι ο “μεγάλος” που έδωσε εντολή να μπουν στη χώρα ασθενείς χωρίς έλεγχο;»

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις 22 Οκτωβρίου του 2020, τη στιγμή που εφαρμόζονταν αυστηρότατα μέτρα ελέγχου στις πύλες εισόδου της χώρας, μπήκαν στη χώρα μέλη της μπασκετικής ομάδας της Φενέρμπαχτσε οι οποίοι, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ήταν ασθενείς και είχαν πυρετό ενώ η εφημερίδα τονίζει ότι η είσοδός τους επετράπη με… εντολή Χαρδαλιά.

Ειδικότερα, λίγες μέρες πριν τον δεύτερο εγκλεισμό, τέσσερα μέλη της αποστολής της Φενέρμπαχτσε με πυρετό περνούσαν από το «Ελ. Βενιζέλος» κατά παράβαση των μέτρων. Η ΕφΣυν δημοσιεύει διαλόγους αξιωματικών στον έλεγχο από πακιστανικά τηλέφωνα. Όταν ο αξιωματικός Πολιτικής Προστασίας αναφέρει στον ανώτερό του ότι υπάρχουν τέσσερα άτομα που στην αποστολή της «Φενέρ» που έχουν πυρετό, του απαντά να… περάσουν, μάλιστα, επικαλούμενος εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά.

Πέντε μέρες αργότερα, εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα στην ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού, ενώ ο πρωθυπουργός απαιτούσε από τους πολίτες «προσωπική ευθύνη».

Πάντως, κύκλοι του υπουργείου ανεπίσημα το διέψευσαν. Ωστόσο, αργότερα ήρθε και επίσημη τοποθέτηση από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Η απάντηση Χαρδαλιά

Με μήνυση προκειμένου να «προσκομίσουν τα στοιχεία που διατείνονται ότι έχουν και να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ευθύνες άλλων εμπλεκόμενων προσώπων» αλλά και αγωγή απαντά ο Νίκος Χαρδαλιάς στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών με τίτλο: «Με εντολή Χαρδαλιά μπήκαν ασθενείς στη χώρα».

«Πρόκειται για συκοφαντικό δημοσίευμα, το οποίο με μεθοδευμένο τρόπο κατασκευάζει αθλιότητες εις βάρος μου προσωπικά και με εμπλέκει σε ενέργειες για τις οποίες ουδεμία γνώση είχα ή έχω», σημειώνει.

Επίσης τονίζει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε προσωπικά για τέτοιο περιστατικό: «επισημαίνω ότι ουδέποτε ενημερώθηκα προσωπικά ή ενημερώθηκαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής υπηρεσίας και του ΕΚΑΒ για περιστατικό άφιξης τεσσάρων ατόμων – συνοδών της ομάδας μπάσκετ Fenerbahce με πυρετό στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί