Δίκη για τον θάνατο του Β. Γιακουμάκη: Την ενοχή των κατηγορούμενων ζήτησε η εισαγγελέας

Στην πρωτόδικη απόφαση, πέντε σπουδαστές θεωρήθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 36 μηνών στον καθένα, άλλοι τρεις εξέτισαν την ποινή προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες και ένας αθωώθηκε.

Να κριθούν ένοχοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη για την υπόθεση που άρχισε και πάλι σήμερα στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων.

Αναφερόμενη στα συμβάντα του 2015 και εξετάζοντας την μάρτυρα και καθηγήτρια της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, η πρόεδρος του δικαστηρίου σημείωσε δηκτικά ότι η στάση της δεν ήταν απόλυτα υπεύθυνη.

«Προλαμβάνουμε αυτές τις καταστάσεις ώστε να μην συμβεί κάτι χειρότερο. Έπρεπε να ήσασταν πιο αυστηρή» είπε χαρακτηριστικά η σύμφωνα με το ertnews.gr.

Είχε προηγηθεί η αναφορά της καθηγήτριας ότι μιλώντας με την μητέρα του 20χρονου Βαγγέλη, της ανέφερε μόνο το «καψώνι» για το νερό.

Καταπέλτης κατά της μάρτυρος ήταν και η εισαγγελέας έδρας, υπογραμμίζοντας πως της έκανε εντύπωση το γεγονός ότι είδε γρατσουνιές στην άκρη των δακτύλων του Γιακουμάκη, ενώ γνώριζε ότι δεν έκανε αγροτικές δουλειές.Η δίκη γίνεται έξι χρόνια μετά τον θάνατο του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη και ενώ οι γονείς αναμένουν τη δικαίωση. Στην πρωτόδικη απόφαση, πέντε σπουδαστές θεωρήθηκαν ένοχοι και τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 36 μηνών στον καθένα, άλλοι τρεις εξέτισαν την ποινή προσφέροντας κοινωνικές υπηρεσίες και ένας κρίθηκε αθώος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί