Γηροκομείο στην Κρήτη: Ραγδαίες εξελίξεις μετά την εκταφή της ηλικιωμένης

Νέα στοιχεία στην υπόθεση με ευρήματα στο κρανίο νεκρής

Ραγδαίες φαίνεται να είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του γηροκομείου στα Χανιά που συγκλόνισε το πανελλήνιο με τους θανάτους πολλών ηλικιωμένων τροφίμων στη μονάδα. Σε αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Πατρίς» τονίζεται πως υπάρχουν ευρήματα που ουσιαστικά ανοίγουν το δρόμο για τη σύνταξη δικογραφίας που ενδεχομένως θα περιλαμβάνει βαρύτατες κατηγορίες. Τα ευρήματα αυτά, σχετίζονται με τον θάνατο γιαγιάς, για την οποία διατάχθηκε εκταφή πριν από περίπου δύο μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του creta24.gr, φαίνεται να προκύπτει ότι στο κρανίο της ηλικιωμένης στην οποία έγινε η εκταφή υπάρχουν ευρήματα από την έρευνα των ιατροδικαστών, τα οποία θα πρέπει να δικαιολογήσουν οι εργαζόμενοι του γηροκομείου.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία και σκοπός είναι να καταδειχθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, μεταξύ αυτών ακόμα και η «σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση», αλλά και η «ανθρωποκτονία με δόλο, δια παράλειψης και κατά συρροή».

Η 85χρονη μπήκε στο γηροκομείο τον Ιανουάριο του 2020 και πέθανε 4 μήνες μετά. Όπως λέει ο γιος της, μετά τις πρώτες μέρες, οι υπεύθυνοι με διάφορες προφάσεις τον κρατούσαν μακριά. Τον Μάιο του 2020 ενημερώνεται πως η μητέρα του έπαθε ουρολοίμωξη. Τρεις μέρες μετά χωρίς να την έχει δει, μαθαίνει ότι πέθανε. Η μαρτυρία νοσηλευτή για πτώση της άτυχης γυναίκας από το κρεβάτι της, αρχίζει να βάζει στο μυαλό του, τους πρώτους εφιάλτες. Οι υπεύθυνοι όπως τονίζει δεν τον ενημέρωσαν ποτέ.

Ο γιος της 85χρονης είναι πεπεισμένος πως η μητέρα του θα ζούσε αν δεν είχε μπει σε αυτό το γηροκομείο. Κάτι που πιστεύουν στην πλειοψηφία τους οι συγγενείς και των άλλων θυμάτων, που ήδη έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο της έρευνας.

Σε σχετική έρευνα σε οίκους ευγηρίας, ένα λογικό ποσοστό θανάτων είναι γύρω στο 20% των τροφίμων κάθε χρόνο. Στο συγκεκριμένο γηροκομείο 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 15μηνο από ανακοπή καρδιάς, σύμφωνα με τα πιστοποιητικά θανάτου που υπέγραφε ο ίδιος γιατρός. Σύμφωνα με γιατρούς, η ανακοπή καρδιάς δεν είναι αποδεκτό αίτιο θανάτου, είναι το αποτέλεσμα και πρέπει να υπάρχουν εξηγήσεις για το τι οδήγησε στην ανακοπή καρδιάς.

Πέρα από τις συνθήκες που ερευνώνται από τις αρχές, ελέγχεται και αν έχουν γίνει ύποπτες μεταβιβάσεις περιουσίας ηλικιωμένων. Υπάρχει περίπτωση ηλικιωμένης που έμενε στο γηροκομείο από το 2013 έως το 2017. Με πληρεξούσιο άτομο του γηροκομείου φέρεται να πούλησε το ακίνητο της ηλικιωμένης σε πρόσωπο του φιλικού της περιβάλλοντος. Το ακίνητο είχε αντικειμενική αξία 170 χιλιάδες ευρώ, και φαίνεται πως δόθηκε για 50 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα αυτά φέρεται να δόθηκαν στην ηλικιωμένη ως μετρητά, που έπασχε από άνοια.

newsit.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί