Ερώτηση Γ. Λογιάδη για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Ασήμι

Αναφορά προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων  με αποδέκτη τον Υπουργό Οικονομικών, κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΜέΡΑ25, Γιώργος Λογιάδης.

Ως αναφορά κατατέθηκεαπόφαση – ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Γόρτυνας.

Η επιστολή αναφέρει ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνας συμμερίζεται την έντονη ανησυχία των κατοίκων και επιχειρηματιών του Ασημίου και της ευρύτερης περιοχής και εκφράζει την απόλυτη αντίθεσή του, στη φημολογούμενη παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε., που εδρεύει στην Τοπική Κοινότητα Ασημίου.

Σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, η ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα τόσο στην λειτουργία του Δήμου, όσο και στην καθημερινότητα των δημοτών.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι:

  • Το υποκατάστημα εξυπηρετεί τόσο τον Δήμο, που είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση στον νομό Ηρακλείου, όσο και τον Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων – καθώς το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή του Πύργου, Δήμου Αρχανών Αστερουσίων, έκλεισε πρόσφατα.
  • Σε περίπτωση παύσης λειτουργίας του υποκαταστήματος Ασημίου, ένας μεγάλος αριθμός πολιτών και από τους δύο Δήμους θα πρέπει να διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις, προκειμένου να εξυπηρετηθούν στα υποκαταστήματα των Μοιρών ή του Ηρακλείου.
  • Το πελατολόγιο τη Τράπεζας Πειραιώς απαρτίζεται σε μεγάλο ποσοστό από πελάτες της πρώην Αγροτικής Τράπεζας, κυρίως αγρότες, κτηνοτρόφους και ηλικιωμένους, που δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές – εναλλακτικές τραπεζικές συναλλαγές.
  • Ο Δήμος ξεκίνησε πρόσφατα την συνεργασία του με την Τράπεζα Πειραιώς, δημιουργώντας λογαριασμό στο συγκεκριμένο υποκατάστημα και θα πραγματοποιεί έναν μεγάλο όγκο των συναλλαγών του μέσω του υποκαταστήματος Ασημίου.
  • Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα λειτουργούσε ανασταλτικά στις προοπτικές ανάπτυξης του Δήμου
  • Η επαρχία και κυρίως οι αγροτικές περιοχές αποδυναμώνονται και συρρικνώνονται διαρκώς και ότι, με τέτοια εξέλιξη, ο πρωτογενής τομέας και η επιχειρηματικότητα στον θα δεχθούν ακόμα ένα ισχυρό πλήγμα.

Σημειώνεται ότι όχι μόνο δεν συντρέχει λόγος κλεισίματος του υποκαταστήματος, αλλά, αντιθέτως, με βάση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας, προκύπτει ότι είναι αναγκαία η διατήρηση και αναβάθμιση της λειτουργίας του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί