Ποινή φυλάκισης 30 μηνών στην Ουκρανή που έκρυβε τον Χρήστο Παππά

Το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο δεν αναγνώρισε κάποιο ελαφρυντικό στην 52χρονη που έκρυβε τον χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά

Σε ποινή φυλάκισης 30 μηνών για υπόθαλψη εγκληματία χωρίς ελαφρυντικά καταδικάστηκε από το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, η 52χρονη από την Ουκρανία η οποία έκρυβε τον φυγόποινο χρυσαυγίτη Χρήστο Παππά σε σπίτι στην περιοχή Ζωγράφου.

Η ίδια η οποία ισχυρίστηκε ότι ο Χρ. Παππάς την είχε επισκεφθεί στο σπίτι της εκείνη την ημέρα και πως η παραμονή του στο διαμέρισμα ήταν προσωρινή, μετά την καταδικαστική απόφαση αφέθηκε ελεύθερη.

«Έχω κοινωνική-φιλική σχέση μαζί του, γνωριζόμαστε από το 2017 μέσω του κινήματος. Πήγαινα στις ομιλίες του, ήμουν οπαδός του ως προς τις ομιλίες.Έχει έρθει κάποιες φορές, ήξερε πού ήταν το σπίτι. Από τη στιγμή που καταδικάστηκε ήταν η πρώτη φορά που με επισκεπτόταν» ισχυρίστηκε η 52χρονη και πρόσθεσε:

«Γνώριζα ότι αναζητείται. Ξαφνιάστηκα που τον είδα. Ήθελε να φάμε και μετά να φύγει. Δεν ρώτησα ούτε σκέφτηκα να ειδοποιήσω τις αρχές. Δεν περίμενα την επίσκεψη. Προφανώς κάποιος είδε τον άνθρωπο και ειδοποίησε τις αρχές. Ήθελε να τακτοποιήσει κάποια πράγματα που είχε σε μια βαλίτσα μαζί του».

Πρόεδρος: Αν ειδοποιούσατε τις αρχές θα κινδυνεύατε;

Κατηγορούμενη: Όχι, δεν το σκέφτηκα. Δεν το έκανα από φόβο αλλά από άγνοια. Ήρθε σπίτι, χτύπησε το κουδούνι, φορούσε μάσκα και καπέλο. Άνοιξα πρώτα και μετά είδα ποιος είναι.

Πρόεδρος: Γιατί δεν ειδοποιήσατε τις αρχές;

Κατηγορούμενη: Το τηλέφωνο ήταν πάνω στο τραπέζι, δεν ήθελα να με δει να καλώ την αστυνομία. Είμαι μοναχοπαίδι έχω μόνο τη μάνα μου, δεν θα μας έβαζα σε περιπέτεια. Ήταν έτοιμος να φάει και να φύγει. Ζήτησε να κάνει κάτι στον υπολογιστή, εγώ μαγείρεψα. Δεν μιλούσαμε στο μεσοδιάστημα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί