Το μήνυμα Τσίπρα στον Ζάεφ για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε τη σημασία που έχει η πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ιδίως ως προς δημόσιες οντότητες και σχολικά βιβλία

Συνάντηση με τον Ζόραν Ζάεφ είχε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο του Φόρουμ Διαλόγου των Πρεσπών στην Οχρίδα και στο Οτέσεβο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε κατηγορηματικά στη συνομιλία του με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας τη σημασία που έχει η πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ιδίως ως προς δημόσιες οντότητες και σχολικά βιβλία και του ζήτησε να προχωρήσει στα επόμενα βήματα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Από την πλευρά του ο Ζόραν Ζαεφ διαβεβαίωσε ότι δρομολογούνται την επόμενη περίοδο οι αλλαγές σε σχέση με τις ομοσπονδίες που δεν έχουν ακόμα αλλάξει το όνομά τους και ότι ήδη ολοκληρώνονται οι αλλαγές σε ορισμένες από αυτές.

Παράλληλα τόνισε ότι τα νέα διαβατήρια με το συνταγματικό όνομα θα διανεμηθούν αυτές τις μέρες και ο ίδιος θα πάρει το δικό του τη Δευτέρα.

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Το μήνυμα Τσίπρα στον Ζάεφ για την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών”

  1. βρώμικα ψέματα

    Ήταν τόσο μα τόσο αποκαρδιωτικό να ακούς τους ανθρώπους να πιστεύουν τη μαύρη προπαγάνδα που έκανε η ΝΔ για να κερδίσει τις εκλογές… Άκουγες συνταξιούχους και λέγανε “πήγανε οι Κρητικοί να διαδηλώσουν για τη Μακεδονία και τους δείρανε…” Μόνο που δεν μας είπαν ποιοι Κρητικοί πήγαν να διαδηλώσουν; Από ό,τι αποδείχτηκε ήταν εκείνοι που ήθελαν να “ξεβγάλουν” τους Πακιστανούς στο Τυμπάκι “επειδή είναι Τούρκοι”… Και ποιοι τους έδειραν; Τώρα που η ΕΛΑΣ όντως δέρνει, δεν είναι πρόβλημα;

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί