Πούτιν: Η Ελλάδα αλλάζει τους κανόνες για τους τουρίστες μετά από απαίτηση της Κομισιόν

Τον κομβικό ρόλο που διαδραματίζει η Κομισιόν στον καθορισμό των μέτρων που ισχύουν για τα ταξίδια στις ευρωπαϊκές χώρες -ανάμεσά τους και στην Ελλάδα- επισήμανε ο Βλ. Πούτιν.

Σύμφωνα με το Sputnik, ο Ρώσος πρόεδρος υπογράμμισε με έμφαση πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρύβεται πίσω από τις αλλαγές στα μέτρα για τα ταξίδια που εφαρμόζει -μεταξύ άλλων- και η Ελλάδα.

Μάλιστα, ο Ρώσος Πρόεδρος εκτίμησε πως η Κομισιόν έχει απαιτήσεις και από άλλες χώρες για να αλλάζουν συνεχώς το καθεστώς που ισχύει για τα ταξίδια. «Οι πολίτες φοβούνται να ταξιδέψουν στο εξωτερικό – και κάνουν το σωστό, επειδή οι κανόνες αλλάζουν κάθε μέρα» επεσήμανε αρχικά και μετά εστίασε στη χώρα μας.

«Η Ελλάδα, για παράδειγμα. Στην αρχή χρειάζονταν το πιστοποιητικό εμβολιασμού, σήμερα θέλουν PCR test, την επόμενη ημέρα θα υπάρχουν άλλες απαιτήσεις ακριβώς επειδή επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή» εξήγησε υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή, η Ελλάδα αυστηροποίησε το πλαίσιο υποδοχής Ρώσων τουριστών -ακόμη και των πλήρως εμβολιασμένων- επικαλούμενη την μετάλλαξη Δέλτα όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ που αναρτήθηκε στο ΦΕΚ.

Ουσιαστικά από τις 30 Ιουνίου, όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα προερχόμενοι από τη Ρωσία θα πρέπει να φέρουν βεβαίωση αρνητικού τεστ PCR ή rapid test.

Το μέτρο αυτό είναι υποχρεωτικό και ισχύει για όλους τους Ρώσους τουρίστες, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εμβολιαστεί ή όχι ενώ θα υποβάλλονται σε τεστ και κατά την άφιξή τους στην Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Τουρισμού.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί