Ομιλία Συντυχάκη Μανώλη στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την υποβάθμιση των πολιτικών ισότητας των φύλων

«Με κάθε τρόπο επιδιώκετε να αθωώσετε την εργοδοτική βία και εκβιασμούς, τον οικονομικό και κοινωνικό καταναγκασμό» τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης αναφερόμενος σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ κατά την τοποθέτηση του στην επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την «υποβάθμιση των πολιτικών ισότητας των φύλων».

Σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, αξιοποιεί ένα σημαντικό, επίκαιρο και ευαίσθητο ομολογουμένως ζήτημα, αυτό της “ισότητας των δύο φύλων” – όπως την ονομάζει, για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την πρόσφατη ψήφιση των μισών άρθρων του αντεργατικού νομοσχεδίου» και υπογράμμισε πως «στο όνομα της ισότητας των φύλων καταργήθηκαν μια σειρά από θετικά μέτρα, όπως είναι η απαγόρευση της νυχτερινής εργασίας σε κλάδους της βιομηχανίας και η πενταετής διαφορά που υπήρχε στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μεταξύ των γυναικών και των ανδρών» και πρόσθεσε ότι το «πρόσφατο επεισόδιο του νέου κύκλου επίθεσης και απαξίωσης των αναγκών των γυναικών είναι το αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ, που μετατρέπει τη μητρότητα σε μερική απασχόληση». 

«Αυτή η αθλιότητα που μονιμοποιεί την εργασιακή ζούγκλα, ιδιαίτερα για τις γυναίκες και τη νεολαία, δεν εξωραΐζεται όσες προσπάθειες και αν κάνετε να παραπλανήσετε τον εργατικό, λαϊκό κόσμο που έχει γεμίσει οργή και αγανάκτηση» ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ και επεσήμανε πως βία είναι ο εκβιασμός της μητέρας τηλεργαζόμενης να δουλεύει με σπαστό ωράριο, βία είναι η απόλυση εγκύων που είναι με συμβάσεις λίγων μηνών. 

Τόνισε πως «το ΚΚΕ πρωτοστατεί στους αγώνες για την ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην οικογένεια, στην κοινωνική ζωή, με σύγχρονα δικαιώματα, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις του εργατικού-λαϊκού και ριζοσπαστικού γυναικείου κινήματος» και ότι «η ουσιαστική ισότητα προϋποθέτει την ικανοποίηση όλων των σύγχρονων αναγκών των γυναικών σε κάθε πλευρά της ζωής τους».Όπως τόνισε «σύγχρονο και προοδευτικό είναι η κατοχύρωση του δικαιώματος για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Σταθερό ημερήσιο εργάσιμο χρόνο 7ωρο-35ωρο-5νθήμερο, και για τα δύο φύλα. Αύξηση μισθών και συντάξεων και ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Επαναφορά των ΣΣΕ. Επαναφορά της πενταετούς μειωμένης υπέρ των γυναικών διαφοράς των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης. Συνθήκες Υγείας και Ασφάλειας με γιατρούς εργασίας. Ενίσχυση της ΠΦΥ. Ολόπλευρη προστασία της μητρότητας από το κράτος. Δημιουργική αξιοποίηση του μη εργάσιμου χρόνου».

Ολόκληρη η παρέμβαση του Μ. Συντυχάκη

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί