Κάλεσμα της Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου για την απεργία

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δ.Α.Σ. Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, μέσω της οποίας απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις που έχουν προγραμματιστεί για αύριο, Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας και στο απογευματινό συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας!

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι δίνουμε ραντεβού στους δρόμους!

Να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο που μας πάει 100 χρόνια πίσω σε δικαιώματα και κατακτήσεις! Επιδιώκουν να δουλεύουμε όσο θέλει, όποτε θέλει ο εργοδότης. Να αγοράζουν την εργασία μας ακόμα πιο φτηνά για να φορτώνουν σε μας την ανάκαμψη της κερδοφορίας τους. Ξεδιάντροπα λένε ότι το νέο νομοσχέδιο προστατεύει το 8ωρο. Ένα 8ωρο που για εμάς τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, τις καμαριέρες, τους μάγειρες, τους σερβιτόρους, έχει καταργηθεί εδώ και χρόνια, με ωράρια λάστιχο που φτάνουν μέχρι τις 10 και 12 ώρες όταν έχει δουλειά και ρεπό όταν δεν έχει, με τα εργατικά ατυχήματα να είναι καθημερινό φαινόμενο. Πάνω σε αυτή την αθλιότητα στηρίχτηκε η μεγάλη κερδοφόρα ανάπτυξη στον τουρισμό τα προηγούμενα χρόνια που υποτίθεται ότι θα έπρεπε και εμείς «να βάλουμε πλάτη», «να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις», για να κερδίσουμε καλύτερες συνθήκες δουλειάς. Αυτή την αθλιότητα θα νομιμοποιήσουν.

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους από τα ξενοδοχεία, τον επισιτισμό, από όλους τους κλάδους που με τη συμμετοχή τους στην απεργία της 10ης Ιούνη έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα: Το νομοσχέδιο έκτρωμα να πεταχτεί στα σκουπίδια! Ας το πάρουν απόφαση ότι ο μόνος δρόμος είναι να το πάρουν πίσω! Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε αυτούς που για πρώτη φορά απέργησαν και συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις! Με τη μαζικότητα και τον παλμό μας δώσαμε σήμερα απάντηση στα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι δήθεν είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που θέλουν το νομοσχέδιο.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να συμπορευτούν με την πλευρά που παλεύει για να μην περάσει το νομοσχέδιο έκτρωμα, και όχι με τις συμβιβασμένες πλειοψηφίες που βρίσκουν «διατάξεις σε θετική κατεύθυνση» στο νομοσχέδιο, μπαίνουν σε «διαλόγους» και διαπραγματεύονται χρόνια τώρα πόσα θα χάσουν οι εργαζόμενοι, καλλιεργούν τις χαμηλές απαιτήσεις στους εργαζόμενους. Σε αυτήν την προσπάθεια υπονόμευσης των κινητοποιήσεων πρωτοστατεί η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ, που δεν πήρε καν απόφαση για απεργία στις 16 Ιούνη, παρά τις αποφάσεις εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων, παρά τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις στις 10 Ιουνίου και την ανάγκη κλιμάκωσης. Έτσι και η πλειοψηφία του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου και του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων προσπάθησαν να καθυστερήσουν την απόφαση για απεργία μέχρι την τελευταία στιγμή και υποχώρησαν μόνο μετά από την πρόταση των δυνάμεων της ΔΑΣ.

Οι δεκάδες κινητοποιήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα για να υψωθούν εμπόδια στα σχέδια κυβέρνησης και εργοδοτών, για να παρθούν μέτρα στήριξης των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, στον τουρισμό και επισιτισμό ήταν η µοναδική ελπίδα µέσα στο χάος που δηµιούργησε η δίψα για κέρδη και η πανδηµία. Βάλαµε µπροστά τα όπλα µας: την ενότητα και την αλληλεγγύη µας. Σταθήκαµε όρθιοι γιατί είµαστε οργανωµένοι!

Δίνουμε συνέχεια, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, πιο δυναμικά, πιο μαζικά! Όσοι μέχρι τώρα δεν έκαναν το βήμα, ήρθε η ώρα να το κάνουν! Οι εργαζόμενοι να πιστέψουν στη δύναμή τους, μπορούμε να τα καταφέρουμε, έχουμε τη δύναμη! Δε θα δεχτούμε να ζήσουμε σα σκλάβοι!

ΟΛΟΙ στις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣτην Τετάρτη 16 Ιουνίου στις 11 π.μ. στην Πλατεία Ελευθερίαςκαι στο απογευματινό συλλαλητήριο στις 6 μ.μ. στην Πλατεία Ελευθερίας

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί