Κινητοποιήσεις σε ξενοδοχεία του Ηρακλείου από τη ΔΑΣ Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Παρεμβάσεις σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες πραγματοποιήσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) Ξενοδοχοϋπαλλήλων, με αιχμή στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον κλάδο.

Σε γνωστό ξενοδοχείο μεγάλης αλυσίδας στον Ανισσαρά Χερσονήσου έγινε κινητοποίηση για τις μειώσεις μισθών που έχουν επιβληθεί στους εργαζόμενους από την περσινή σεζόν και συνεχίζονται και φέτος, ενώ την ίδια στιγμή στα εστιατόρια η εργοδοσία προσπαθεί να επιβάλλει στους εργαζόμενους να δουλεύουν με τρίσπαστα ωράρια! Και όλα αυτά την ώρα που υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού σε εργαζόμενους και τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν εφαρμόζονται. Ο διευθυντής του εν λόγω ξενοδοχείου αρνήθηκε ότι υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα! Από την πλευρά μας, οι δυνάμεις της Δ.Α.Σ. και οι εκλεγμένοι συνδικαλιστές απαιτήσαμε να παρθούν άμεσα πίσω οι μειώσεις μισθών, να σταματήσουν τα τρίσπαστα ωράρια και να τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων, ενώ ξεκαθαρίσαμε προς τη διεύθυνση ότι θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις!

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Καρτερού. Η εργοδοσία, που πήρε στην ιδιοκτησία της το ξενοδοχείο τη φετινή σεζόν, απελύσε πάνω από 15 παλιούς εργαζόμενους, με πολλούς από τους οποίους βρίσκεται ήδη σε δικαστική διαμάχη, για να ξεμπερδέψει με όποια δικαιώματα έχουν απομείνει. Την ίδια στιγμή οι νέοι εργαζόμενοι δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς ρεπό, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς να τηρείται η συλλογική σύμβαση εργασίας, με αποτέλεσμα πολλοί να έχουν ήδη παραιτηθεί!

Η στάση της εργοδοσία και της διεύθυνσης ήταν προκλητική, αφού δε δέχτηκαν να μιλήσουν με τους εκλεγμένους συνδικαλιστές, ενώ προσπάθησαν με απειλές και τρομοκρατία να μας παρεμποδίσουν και να μας απομακρύνουν από το χώρο του ξενοδοχείου. Δε τους πέρασε όμως! Οι δυνάμεις της ΔΑΣ μπήκαμε στο χώρο του ξενοδοχείου, μιλήσαμε με τους εργαζόμενους, ενώ ενημερώσαμε και πελάτες του ξενοδοχείου για την άθλια στάση της εργοδοσίας απέναντι στους συναδέλφους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μην σκύψουν το κεφάλι, να μη συμβιβαστούν, να μην υποχωρήσουν από τα δικαιώματά τους στο όνομα της «τουριστικής ανάπτυξης», που μόνο για τους ξενοδόχους γαννάει κέρδη. Να εμπιστευτούν της δυνάμεις της Δ.Α.Σ., της μαχητικής φωνής μέσα στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων, να απευθυνθούν στους εκλεγμένους συνδικαλιστές. Να κάνουν δική τους υπόθεση την διεκδίκηση καλύτερων όρων δουλειάς, καλύτερων μισθών, ανθρώπινων ωραρίων, μέτρων προστασίας της υγείας. Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες! Κάνουμε πέρα τη συνδικαλιστική πλειοψηφία, την παράταξη της ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ-ΔΑΚΕ, που κάνουν τα στραβά μάτια μπροστά στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στον κλάδο.

Καλούμε τους ξενοδοχοϋπαλλήλους να ενισχύσουν και να ψηφίσουν τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (Δ.Α.Σ.) στις εκλογές του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, για ένα δυνατό σωματείο στα χέρια των εργαζομένων, για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους, για να ανεβάσουμε τις απαιτήσεις μας. Για να συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά να συγκρουόμαστε με την εργοδοσία και τις κυβερνήσεις, για να δυναμώσει η οργάνωση και η αλληλεγγύη των συναδέλφων μέσα σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε πόστο!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί