Συγχαρητήρια Μακρόν σε Τσίπρα – Ζάεφ για την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών

Ο Εμανουέλ Μακρόν συναντήθηκε με τον Ζόραν Ζάεφ και έκανε εκτενή αναφορά στη Συμφωνία των Πρεσπών

Την ώρα που ο Τζο Μπάιντεν έστελνε «μήνυμα» στο Μέγαρο Μαξίμου για όσους υπονομεύουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Εμανουέλ Μακρόν έπλεκε το εγκώμιο του Αλέξη Τσίπρα και του Ζόραν Ζάεφ.

Ειδικότερα, ο Γάλλος πρόεδρος δέχτηκε την Πέμπτη στο Μέγαρο των Ηλυσίων τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ ο Γάλλος. Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο Γάλλος πρόεδρος διεμήνυσε ότι «η Βόρεια Μακεδονία αξίζει να ξεκινήσει ενταξιακές διαπραγματεύσεις χωρίς αναβολές».

«Σας δέχομαι σήμερα (σ.σ. χθες) στο Παρίσι ως σύμμαχο, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ. Η χώρας με την πλήρη στήριξη της Γαλλίας κατέστη μέλος της Συμμαχίας, αφότου δόθηκε τέλος στις διαφορές με την Ελλάδα. Η Συμφωνία των Πρεσπών, που εσείς αγαπητέ Ζόραν επεξεργαστήκατε από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα, αξίζει να χαρακτηριστεί ως ιστορική. Επιδείξατε μεγάλο πολιτικό θάρρος για να επιτύχετε και να πείσετε τον λαό σας. Θέλω να υπενθυμίσω ότι τίποτε δεν είχε γραφεί εκ των προτέρων. Εσείς τη διαμορφώσατε και την υιοθετήσατε με τον Αλέξη Τσίπρα και την ενισχύσατε» υπογράμμισε ο Εμανουέλ Μακρόν όπως μεταδίδει το πρακτορείο MIA.

Ο Ζόραν Ζάεφ από την πλευρά του τόνισε ότι και ο Εμανουέλ Μακρόν έχει« ξεχωριστή θέση» όσον αφορά στην ανάπτυξη της φιλίας μεταξύ των δύο χωρών με την στήριξη που εκφράζει δημόσια για τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Επίκεται η Σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Ιούνιο και αυτή αποτελεί πραγματική ευκαιρία για να σημειωθεί βήμα προς τα εμπρός και για λύση που θα άρει τα εμπόδια στην ευρωπαϊκή μας πορεία. Ο διάλογος φέρνει λύση» κατέληξε ο Ζόραν Ζάεφ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί