Κινδύνευσε από φωτιά το κτίριο του ιστορικού Γυμνασίου Βιάννου (φωτο – βίντεο)

Ήταν 10 και 20 το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι θαμώνες των καφενείων στην Άνω Βιάννο, είδαν μια σχετικά μικρή εστία φωτιάς στον περιβάλλοντα χώρο του Γυμνασίου Βιάννου. Ειδοποίησαν άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά κατά περίεργο τρόπο, οι φλόγες γιγαντώθηκαν αστραπιαία! Πολλοί εξέφραζαν την αγωνία τους για την τύχη του ιστορικού σχολείου που κινδύνευε άμεσα! Σύμμαχος της πύρινης λαίλαπας οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην Βιάννο.

Η άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων αποδείχτηκε καταλυτική. Αρχικά με τρία οχήματα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου της περιοχής, κατέστη δυνατόν να τεθεί η φωτιά υπό έλεγχο, πριν πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Πολλοί έκαναν λόγο για σκοπούμενο εμπρησμό, ενώ κάποιοι άλλοι θεώρησαν ως γενεσιουργό αιτία της φωτιάς ένα πιθανό βραχυκύκλωμα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

Πάντως μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, οι καρδιές πήγαν στη θέση τους, καθώς όπως έγινε γνωστό η φωτιά ξεκίνησε από την βορειοανατολική πλευρά του νέου κτηρίου του σχολείου και επεκτάθηκε μέχρι και το δρόμο που διέρχεται τον Παιδικό Σταθμό καίγοντας μικρής έκταση θαμνώδους χλωρίδας.

Για άλλη μια φορά η άμεση επέμβαση των Πυροσβεστικών Δυνάμεων αποδείχτηκε σωτήρια.

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι η φωτιά και πως, όλοι μας πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεχτικοί για να μην γίνουμε εμείς η αιτία πυρκαγιάς.

Για ευνόητους λόγους 2 οχήματα της Πυροσβεστικής παρέμειναν στο σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς, όπου και παραμένουν.

Σημείωση: Είναι αχαρακτήριστη η συνήθεια κάποιων να διπλοπαρκάρουν στον κεντρικό δρόμο της Άνω Βιάννου. Συνέπεια της απαράδεκτης αυτής συμπεριφοράς ήταν η δυσκολία διέλευσης των πυροσβεστικών αυτοκινήτων προκειμένου να ανεφοδιαστούν.

 viannitika.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί