Μέσα Ιουνίου οι αποφάσεις για προνόμια στους εμβολιασμένους

“Χρειάζονται προνόμια σε όσους εμβολιάζονται προκειμένου να είναι ένας σαφές κίνητρο και να καμφθούν οι αντιστάσεις σε όσους έχουν δεύτερες σκέψεις ή έλκονται από θεωρίες συνωμοσίας”, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια πλέον πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εμβολιασμένους όπως μεγαλύτερης κίνησης ελευθερίας εντός και εκτός επικράτειας, δυνατότητα να επισκέπτονται χώρους που είναι κλειστοί τώρα και θα ανοίξουν και παρόμοιες ελευθερίες.

Παράλληλα σημείωσε ότι αυτό είναι κάτι που συζητείται εδώ και ένα μήνα και εκτίμησε πως στα μέσα Ιουνίου θα πρέπει να παρθούν κάποιες αποφάσεις για να επιταχυνθεί ο εμβολιασμός.

Σχολίασε δε, πως είναι καλύτερο να κάνεις το πιο γρήγορο εμβόλιο παρά να περιμένεις την πιο εξεζητημένη επιλογή.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Παθολογίας και μέλος της επιτροπής Χαράλαμπος Γώγος, δήλωσε στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό «Είναι καλό να υπάρχουν κίνητρα για τους εμβολιασμένους και στο τέλος μπορούμε να συζητήσουμε για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες. Είναι ανοιχτό το θέμα. Θα μπει στην συζήτηση γιατί είναι πολύ σημαντικό. Αλλά πρέπει να δούμε όλες τις όψεις και απόψεις του».

Υπέρ των προνομίων σε εμβολιασμένους τάχθηκε και ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Την Παρασκευή, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, υπογράμμισε ότι σε πέντε περιφέρειες: Φλώρινα, Ξάνθη, Φωκίδα, Σέρρες και Δράμα υπάρχει μειωμένη προσέλευση πολιτών και μεγάλη απόκλιση από τον μέσο όρο.

Την ίδια ώρα, φουντώνει και η συζήτηση περί τέταρτου κύματος αν δεν εμβολιαστεί αρκετός πληθυσμός ώστε να υπάρξει το τείχος ανοσίας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί