Δράσεις του ΚΚΕ στο Ηράκλειο για την Ημέρα Περιβάλλοντος και ενάντια στο αντεργατικό νομοσχεδιο

Πολιτική δραστηριότητα Κ.Ο Ηρακλείου του ΚΚΕ με αφορμή την παγκόσμια μέρα για την προστασία του Περιβάλλοντος αλλά και το αντεργατικό νομοσχέδιο:

Με αφορμή τη Παγκόσμια μέρα περιβάλλοντος οι οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Ηράκλειο, πραγματοποίησαν παρέμβαση στο κέντρο του Ηρακλείου και στο Ενετικό Λιμάνι ενάντια στην ιδιωτικοποίησή του.

Το βασικό σύνθημα της παρέμβασης ήταν «Διεκδικούμε υποδομές και ελευθέρους χώρους αναψυχής – Μέτρα προστασίας του Περιβάλλοντος». Επικεφαλής της παρέμβασης ήταν o Βρύσαλης Δημήτρης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ηρακλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση. Στη παρέμβαση αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός και συζήτηση με τους πολίτες του Ηρακλείου σχετικά με τα ζητήματα του περιβάλλοντος και την έλλειψη χώρων πρασίνου και αναψυχής. 

Το απόγευμα της ίδιας μέρας κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής το Μανώλη Συντυχάκη, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ, και βουλευτή περιόδευσε στις περιοχές των Γουβών και των Μαλίων, περιοχών που επλήγησαν από τις μεγάλες πλημμύρες του χειμώνα. Στο επίκεντρο της συζήτησης μπήκε η τεράστια καθυστέρηση στην απόδοση των αποζημιώσεων αλλά και στον αποκλεισμό από αυτές της πλειοψηφίας της πληγέντων. Πολλοί μικροί επαγγελματίες στο χώρο του τουρισμού μετάφεραν την απόγνωση τους αφού στις πλημμύρες ήρθαν να προστεθούν οι επιπτώσεις της νέας καπιταλιστικής κρίσης που χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τον κλάδο του τουρισμού και της εστίασης. Στις παρεμβάσεις το κλιμάκιο του ΚΚΕ εστίασε στη ανάγκη να υπάρχουν σύγχρονες υποδομές που θα προστατεύουν τις ζωές των κατοίκων της περιοχής.

Πλατιά πολιτική εξόρμηση της Κ.Ο. Ηρακλείου του ΚΚΕ σε Βιομηχανίες Τροφίμων και Super Market

Με περιοδείες σε Βιομηχανίες Τροφίμων και μεγάλα Super Market συνεχίστηκε η μεγάλη πολιτική εξόρμηση της Κ.Ο Ηρακλείου, με σκοπό την πλατιά ενημέρωση των εργαζομένων του Νομού για το Νομοσχέδιο – έκτρωμα που φέρνει, μαζί με άλλα, και την κατάργηση του 8ωρου.

Στη συζήτηση με τα στελέχη του Κόμματος υπήρχε έντονη ανησυχία από τους εργαζόμενους για τις συνέπειες που θα επιφέρει η ψήφιση του νομοσχεδίου στη δουλειά και τη ζωή τους ενώ εκφράστηκαν και διαθέσεις αγωνιστικής απάντησης. «Δεν γίνεται το 2021 να μας λένε πως θα πηγαίνουμε στο ATM και θα τραβάμε ρεπό αντί για το μεροκάματο μας» είπε χαρακτηριστικά εργαζόμενος σε βιομηχανία τροφίμων.

Ο Μ. Συντυχάκης, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Κρήτης και βουλευτής καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη που συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, εξήγησαν τις συνέπειες συνολικά στους όρους ζωής και δουλειάς που θα φέρουν οι ανατροπές του αιώνα. Ανατροπές που φέρνει η κυβέρνηση της ΝΔ πατώντας πάνω στο νομικό πλαίσιο που έχουν στήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και κυρίως στις επιδιώξεις των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων που στόχο έχουν να κάνουν καθεστώς την απλήρωτη δουλειά.

Τα στελέχη του Κόμματος κάλεσαν τους εργαζόμενους να μην μείνουν θεατές στο γύρισμα των δειχτών του ρολογιού δεκαετίες πίσω!  Στην εποχή της 4ης Βιομηχανικής επανάστασης με τα μεγάλα επιτεύγματα της επιστήμης και τεχνολογίας, δεν μπορεί να δεχτούμε να δουλεύουμε 10 και 12 ώρες, μέχρι 78 ώρες την εβδομάδα! 

Τέλος, έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού την Πέμπτη στην πανεργατική απεργία με τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς τους, ώστε να φωνάξουμε όλοι μαζί αυτό που αισθανόμαστε και μας πνίγει: Το νομοσχέδιο έκτρωμα δεν βελτιώνεται, μόνο πετιέται στα σκουπίδια!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί