Στην Κρήτη το λάβαρο της Επανάστασης του 1821

Στο Ηράκλειο μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου 5 Ιουνίου το λάβαρο της Επανάστασης του 1821. Το λάβαρο μετέφερε ο ηγούμενος της Μονής της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων και το υποδέχτηκαν στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο Δήμαρχος Οροπεδίου Γιάννης Στεφανάκης.

Η άφιξη του λαβάρου της Επανάστασης εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την 154η επέτειο της Μάχης του Λασιθίου, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Οροπέδιο Λασιθίου, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου. 

One Thought to “Στην Κρήτη το λάβαρο της Επανάστασης του 1821”

  1. Δήμος Σθένης

    Και το Ηράκλειο αρωγός και χειροκροτητής του ψεύδους και της απατεωνιάς για την έναρξη της επανάστασης και τα λοιπά παραμύθια του Ιερατείου για τη Λαύρα. Και καλά για το Ιερατείο! “Παλιά τους τέχνη κόσκινο”! Όμως η διαιώνιση του μύθου και της απάτης από μια πολιτεία που λέει πως σέβεται τον εαυτό της κύριοι δεν είναι ούτε ιστορία, ούτε και περιποιεί τιμή τόσο στα πραγματικά γεγονότα και την αλήθεια τους, όσο και στους χειροκροτητές του ψεύδους και της απάτης. Δεν αναφέρομαι στην προσβολή των νεκρών αγωνιστών που είναι και το σημαντικότερο! Μην προβάλετε έτσι την “εθνικοφροσύνη” σας γιατί έτσι αποδείχνετε πως είναι δομημένη σε τέτοιου είδους ψευτιές και απάτες. Αλλά κι απ’ την άλλη; Τι να πείτε… Τέτοιες είναι οι …”αλήθειες” του συστήματος που υπηρετείτε.
    “Εθνικό είναι μονάχα το αληθινό” φωνάζει ο μέγας ποιητής μας Διονύσιος Σολωμός, αλλά κι αυτό έχει συστηματικά περιφρονηθεί από την εκστόμισή του και περιφρονείται και σήμερα, εποχή …”αστικής δημοκρατίας”, που ντρέπεται αισχρά και “παραμυθιάζει για τις …”ιστορικές αλήθειες” της. Αλλά τι να περιμένει κανείς από… (θου κύριε)!!!

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί