Σοβαρό πλήγμα στον τουρισμό της Κρήτης από το νέο βρετανικό μπλόκο λόγω covid (βιντεο)

Στα Μάλια και γενικότερα στην Κρήτη έντονος προβληματισμός.  Στον Λαγανά και τη Ζάκυνθο οι χειρότεροι φόβοι να επιβεβαιώνονται μέρα με τη μέρα, όλο και περισσότερο, μέσα από επίσημα στοιχεία.

Και από τη Μακεδονία μέχρι τα Δωδεκάνησα, τα Επτάνησα, τις Κυκλάδες και τις Σποράδες, ένα κύμα ανησυχίας που σηκώνουν οι ακυρώσεις Βρετανών τουριστών, μετά την απόφαση να μην μπει η Ελλάδα, στην πράσινη λίστα της χώρας τους.

Δείτε: Εκτός της «πράσινης» λίστας της Βρετανίας η Ελλάδα

Εκτός από ακυρώσεις, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και τουριστικών γραφείων παρατηρούν μια τάση για μεταφορά των κλεισμένων πακέτων αργότερα, με το ενδιαφέρον για νέες κρατήσεις να είναι μηδαμινό.

Για να καταλάβει κανείς τη σημασία των Βρετανών τουριστών για την Ελλάδα, αρκεί να ρίξει μια ματιά στα στοιχεία του 2019. Τότε που έκαναν διακοπές 3.400.000 Άγγλοι. Ήταν το 11,2% επί του συνόλου των 31,3 εκατομμυρίων τουριστών. Τα χρήματα που άφησαν τότε οι Βρετανοί ξεπέρασαν τα 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ.

Χρήματα που το φετινό καλοκαίρι υπάρχει κίνδυνος να χαθούν. Για παράδειγμα στη Ζάκυνθο, το καλοκαίρι του 2019, είχαν έρθει συνολικά 470.000 Βρετανοί. Μόνο το Μάιο εκείνης της χρονιάς είχαν κάνει διακοπές 60.000 ενώ το φετινό έφτασαν από τη Βρετανία μόλις 400 τουρίστες.

Στην Κρήτη, ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες τουριστικών πρακτορείων, ακόμα και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην εστίαση, κάνουν σκέψεις με την αγωνία τους έκδηλη. Ειδικά στα Μάλια και τη Χερσόνησο που βρίσκεται η κάμερα του Live News οι Βρετανοί τουρίστες είναι το «Α και το Ω» κάθε καλοκαίρι.

Τα πρώτα μαύρα σύννεφα είχαν φανεί πριν από λίγες μέρες όταν η TUI UK είχε ακυρώσεις όλα της τα πακέτα μέχρι τις 13 Ιουνίου, για Ζάκυνθο, Χαλκιδική, Κεφαλονιά, Πρέβεζα, Σάμο, Σαντορίνη, Σκιάθο, Θάσο και Κρήτη.

Η Βρετανία έχει υιοθετήσει ένα σύστημα κατηγοριοποίησης των χωρών με βάση την επιδημιολογική τους εικόνα. Και έτσι όσοι τουρίστες επιστρέφουν από προορισμούς που δε βρίσκονται στην πράσινη λίστα, όπως η Ελλάδα, θα μπαίνουν υποχρεωτικά σε καραντίνα 10 ημερών.

Οι διαβουλεύσεις των τελευταίων ημερών δεν απέδωσαν και αυτό που όλοι είχαν στο μυαλό τους, ως το χειρότερο δυνατό σενάριο, είναι η νέα πραγματικότητα που καλούνται να αντιμετωπίσουν.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί