Κρήτη: Πέθανε επί χρόνια αυτοδιοικητικός – Η θλίψη που εξέφρασε ο Παύλος Πολάκης

φωτογραφία από hania.news

Πένθος στον Δήμο Πλατανιά, καθώς έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Μαλακωνάκης. Ο Γιάννης Μαλακωνάκης, αυτοκινητιστής (ιδιοκτήτης ταξί), ήταν αντιδήμαρχος από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τις αρχές Οκτωβρίου 2020, ενώ στη συνέχεια διατέλεσε εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος, αρμόδιος για τα θέματα που άπτονται των προγραμματικών συμβάσεων με τη ΔΕΔΙΣΑ και για τον συντονισμό στην κίνηση οχημάτων και μηχανημάτων έργου.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΑΤΑΝΙΑ
Στο άκουσμα της απώλειας του εν ενεργεία δημοτικού συμβούλου και τέως αντιδημάρχου Πλατανιά Ιωάννη Μαλακωνάκη, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πλατανιά συγκλήθηκε εκτάκτως και εξέφρασε την οδύνη και τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια ενός πρωτεργάτη της Αυτοδιοίκησης, ο οποίος διακρίθηκε για την πολυετή συμμετοχή και προσφορά του στο Δήμο Πλατανιά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο εκλιπών κατά την πολυετή διαδρομή του στην αυτοδιοίκηση διακρίθηκε για το καθημερινό και ανιδιοτελές ενδιαφέρον του και τον επίμονο και αποτελεσματικό αγώνα του για την άμεση επίλυση θεμάτων καθημερινότητας των πολιτών και για τον λόγο αυτό έχαιρε της απεριόριστης εκτίμησης και αποδοχής των κατοίκων του τόπου.

Η γενικότερη δε προσφορά του στην τοπική και ευρύτερη κοινωνία ως ενεργός και δραστήριος πολίτης, αγωνιζόμενος κατά την πολυετή διαδρομή του στην αυτοδιοίκηση για τα συμφέροντα του Δήμου Πλατανιά και των κατοίκων του, έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην περιοχή που υπηρέτησε.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλατανιά εκτιμώντας το έργο και την ανιδιοτελή προσφορά του εκλιπόντα στον τόπο και τον θεσμό, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής και σεβασμού στη μνήμη του αποφάσισε τα εξής:

Να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
Τα έξοδα κηδείας του αποβιώσαντος να καλυφθούν με δαπάνη του Δήμου Πλατανιά.
Ο Δήμαρχος, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, να παραστούν στην εξόδιο ακολουθία.
Οι σημαίες στα Δημοτικά Καταστήματα θα παραμείνουν μεσίστιες κατά την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.
Να κατατεθεί στεφάνι στη μνήμη του εκλιπόντος.
Το παρόν ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό Τύπο.

Δήλωση Πολάκη

Τον φίλο του Γιάννη Μαλακωνάκη, που “έφυγε” σήμερα τα ξημερώματα από τη ζωή, αποχαιρετά ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης.

Σε συλλυπητήρια ανακοίνωσή του, ο κ. Πολάκης αναφέρει:

“Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια ενός ξεχωριστού ανθρώπου, ενός μάχιμου αυτοδιοικητικού, ενός αληθινού φίλου, του Γιάννη Μαλακωνάκη.

Ελάχιστοι άνθρωποι με το πέρασμά τους από τη ζωή αφήνουν αποτύπωμα τέτοιας περήφανης περπατησιάς, όπως ο Γιάννης.

Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του, δημόσιες και ιδιωτικές, με αφοσίωση και ευθύνη, ανταποκρίθηκε μοναδικά.

Υπήρξε στήριγμα όχι μόνο για τους δημότες που υπηρέτησε επί χρόνια ως Αντιδήμαρχος Πλατανιά, αλλά και για κάθε άνθρωπο που μάθαινε πως χρειαζόταν βοήθεια.

Δίπλα τους σε χαρές και λύπες, όχι με μια τυπική παρουσία αλλά με ουσιαστική συμμετοχή, έχαιρε της εκτίμησης και του σεβασμού όλων.

Ως αναγνώριση για τη στάση ζωής του, τιμήθηκε από τους συνδημότες του, οι οποίοι τον εξέλεξαν Δημοτικό Σύμβουλο, πρώτο μάλιστα σε σταυρούς.

Είχα την τύχη να είμαι φίλος σου και κάθε συνάντησή μας ήταν για μένα μια αναβάπτιση στις αληθινές αρχές και αξίες με τις οποίες πρέπει να πορεύεται κάθε έντιμος άνθρωπος σ’ αυτή τη ζωή.

Φίλε αγαπημένε μου Γιάννη, η απώλειά σου αφήνει κενό δυσαναπλήρωτο στις ζωές μας. Προσωπικά σου οφείλω πολλά. Θα κρατώ για πάντα στην καρδιά μου τις συζητήσεις μας και τη στήριξή σου.

Θα σε θυμάμαι με περηφάνεια και χαμόγελο γι’ αυτό που υπήρξες, για την απαράμιλλη δοτικότητά σου και το πηγαίο χιούμορ σου, που έντυσε με κέφι τόσες συναντήσεις μας.

Εύχομαι η οικογένειά σου να βρει τη δύναμη να διαχειριστεί τον χαμό σου. Τους αφήνεις, πάντως, τη μεγαλύτερη κληρονομιά: Ένα όνομα που το συνοδεύει η καθαρότητα, η αξιοπρέπεια και η ντομπροσύνη.

Καλοτάξιδος φίλε μου και ας είναι ελαφρύ το χώμα του Κολυμπαρίου, του τόπου που έζησες, αγάπησες και υπηρέτησες, που θα σε σκεπάσει”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί