Κατατέθηκε η μήνυση κατά της Αντιτρομοκρατικής για τους βασανισμούς στη ΓΑΔΑ

Κατατέθηκε σήμερα Παρασκευή, η μήνυση του Άρη Παπαζαχαρουδάκη και του Ο.Μ., κατά της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σχετικά με τον βασανισμό τους στον 12ο όροφο της ΓΑΔΑ λίγο μετά τα γεγονότα της Νέας Σμύρνης.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης, έχοντας καταθέσει πλέον τη μήνυση, καλούν σε συνέντευξη τύπου στη Νομική Σχολή Αθηνών το Σάββατο 5 Ιουνίου στις 18:00.

H ανακοίνωση των συνηγόρων

Με την κατάθεση της μήνυσης του Άρη Παπαζαχαρουδάκη και του κρατούμενου Ο.Μ. κατά των αστυνομικών που τους βασάνισαν μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών και κυρίως στον 12ο όροφο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, σηματοδοτείται η αυτονόητη αξίωση ποινικής δίωξης και τιμωρίας των υπευθύνων αστυνομικών που κατά τα πρότυπα των πρακτικών των βασανιστών της δικτατορίας κακοποίησαν απάνθρωπα τους δύο συλληφθέντες.

Οι συνήγοροι που έχουμε αναλάβει τη νομική υπεράσπιση της μήνυσης των δύο βασανισθέντων, σας καλούμε στη συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 5/6/2021 στις 18:00 μ. μ. στη Νομική Σχολή Αθηνών κατά την οποία θα αναπτυχθούν τόσο τα νομικά, όσο και τα πολιτικά ζητήματα που τίθενται από την εκτός νομικού πλαισίου αστυνομική πρακτική της άσκησης σωματικής βίας και κακοποίησης που εφαρμόζεται κατά κύριο λόγο στους συλληφθέντες τους οποίους οι αρχές αντιμετωπίζουν ως πολιτικούς αντίπαλους.

Η ανάδειξη και η αντιμετώπιση της διαχρονικής συνολικής αστυνομικής πρακτικής της κακοποίησης κρατουμένων και συλλαμβανομένων απαιτεί συνδυασμένη προσπάθεια μέσα και έξω από τα δικαστήρια και συστράτευση όλων των προσώπων και φορέων που ευαισθητοποιούνται.

Ελπίζουμε η επικείμενη συνέντευξη να αποτελέσει το πρώτο βήμα.

Αθήνα, 3/6/2021

Οι συνήγοροι

Άννα Παπαρρούσου
Ιωάννα Κούρτοβικ
Θανάσης Καμπαγιάννης
Κώστας Παπαδάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί