Αποκαρδιωτικές εικόνες απ’ τη φωτιά σε Κορινθία – Δυτ. Αττική

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Εικόνες καταστροφής έρχονται για δεύτερο πια 24ωρο απ’ τα πύρινα μέτωπα σε Κορινθία και Δυτική Αττική, που ξεκίνησαν απ΄τον Σχίνο Κορινθίας.

Δείτε: Ανεξέλεγκτο επί 2 ημέρες το πύρινο μέτωπο στην Κορινθία- Καμένα σπίτια και 40.000 στρέμματα δάσους

Η πυροσβεστική εξακολουθεί να δίνει μάχη με διάσπαρτες εστίες και η ένταση των ανέμων εντείνει τους φόβους για αναζωπυρώσεις.

Στιγμιότυπο από το μέτωπο της πυρκαγιάς στο Αλεποχώρι την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021. EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η φωτιά έκαψε και δεκάδες σπίτια, κυρίως εξοχικές κατοικίες. Επίσης, στάχτη έχουν γίνει περισσότερα από 40.000 στρέμματα δάσους και προστατευόμενων περιοχών Natura στα Γεράνεια Ορη.

EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Στιγμιότυπο από τον οικισμό Πευκενέα EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Η εικόνα της μεγάλης πυρκαγιάς στα Γεράνεια Όρη μέσω δορυφόρου

Πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία πέρασε το πρωί της Πέμπτης ένας εκ των δύο ευρωπαϊκών Sentinel-2 πέρασε πάνω από τη Δυτική Αττική και την Ανατολική Κορινθία και κατέγραψε την καμένη έκταση, καθώς και τα ενεργά μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή από το βράδυ της Τετάρτης 19/05.

Σύμφωνα με την δορυφορική εικόνα και την εκτίμηση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εκτάκτων Αναγκών Copernicus – EMS, περισσότερα από 25.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη λίγο πριν το μεσημέρι της Πέμπτης 20/05. Η εκτίμηση έγινε πριν την απογευματινή ενίσχυση των ανέμων στην περιοχή και την ολονύχτια συνέχιση του καταστροφικού έργου της πυρκαγιάς.

Σήμερα Παρασκευή 21/05 αναμένεται νέα εκτίμηση των καμένων εκτάσεων από δορυφορικές μετρήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί