Κρήτη: Άγριος ξυλοδαρμός εργαζόμενου στο δήμο από αιρετό!

Σε μια σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Εργαζομένων του δήμου Ρεθύμνου, που σε ανακοίνωση του αναφέρεται σε έναν ξυλοδαρμό εργαζομένου από αιρετό.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου Μανώλης Γωνιωτάκης, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, όταν συνεργείο του δήμου βρισκόταν σε χωριό της δημοτικής ενότητας Αρκαδίου για την εκτέλεση εργασιών. Κατά τη διάρκεια αυτών, ένας εργαζόμενος «χτύπησε» σωλήνα, με αποτέλεσμα να σπάσει, ο πρόεδρος του χωριού ενοχλημένος – σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Γωνιωτάκης – εξύβρισε τον εργαζόμενο, ο οποίος ανταπέδωσε και η λεκτική αντιπαράθεση κατέληξε σε ξυλοδαρμό του εργαζομένου.

Για το περιστατικό έχει λάβει γνώση η τεχνική υπηρεσία και ο δήμαρχος Ρεθύμνου, ο εργαζόμενος μετέβη στο νοσοκομείο, όπου εξετάστηκε και διαπιστώθηκε πως φέρει τραύματα συνεπεία του ξυλοδαρμού, ενώ δεν αποκλείεται να μηνύσει τον πρόεδρο του χωριού.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον Πρόεδρο της κοινότητας Βιράν Επισκοπής και Έρφων για την πρωτοφανή επίθεση σε συνάδελφο χειριστή του δήμου μας με τραγική κατάληξη τον άγριο ξυλοδαρμό του συναδέλφου μας.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή του Αγίου Νικολάου που ο νταής Πρόεδρος έδρασε ως κοινός τραμπούκος. Ο νταής Πρόεδρος θα ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ στην Ελληνική δικαιοσύνη, όμως το περιστατικό καταγράφεται στην κοινωνική μνήμη και είναι συνέχεια ανάλογων συμπεριφορών από δημότες προς τους εργαζόμενους. Ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Δεν θα επιτρέψουμε να εφαρμοστεί ο νόμος της ζούγκλας στην πλάτη των εργαζομένων. Οι συνάδελφοι δίνουν τιτάνιο αγώνα σε περίοδο πανδημίας ώστε η πόλη να είναι ασφαλής προς όλους. Δεν ζητάμε το σεβασμό, τον ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ.

Καλούμε το Δήμαρχο κ. Μαρινάκη, τη Δημοτική Αρχή και τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης να καταδικάσουν την επίθεση και τον Πρόεδρο τραμπούκο και να ζητήσουν την παραδειγματική του τιμωρία. Τους καλούμε να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του συναδέλφου μας και θα στηρίξουμε ολόψυχα τον αγώνα του για δικαίωση.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! Καλούμε την τοπική κοινωνία να αποδοκιμάσει τον νταή Πρόεδρο και να προστατεύσει τους εργαζόμενους του Δήμου από ανάλογα περιστατικά».

Πηγή: goodnet.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί