Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανοίγει τα σύνορα για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες

Να επιτρέψουν την είσοδο στην Ε.Ε. στους ταξιδιώτες από τρίτες χώρες οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού που έχουν εγκριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, συμφώνησαν σήμερα οι αντιπρόσωποι των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωση. Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, καθώς πλησιάζει η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος, οι πρεσβευτές των 27 ενέκριναν τη σύσταση αυτή που είχε προταθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία πάντως δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Την ίδια ώρα, ο Εκπρόσωπος της Κομισιόν Κρίστιαν Βίγκαν κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των δημοσιογράφων δήλωσε ότι το Συμβούλιο συνιστά τη χαλάρωση ορισμένων εκ των περιορισμών και κυρίως γι’ αυτούς που έχουν εμβολιαστεί με εμβόλιο που έχει εγκριθεί από την ΕΕ.

Παράλληλα, ο Κρίστιαν Βίγκαν επισήμανε ότι «, για να μειωθεί ο κίνδυνος να εισχωρήσουν οι μεταλλάξεις του κορονοϊού στην ΕΕ, το Συμβούλιο συμφώνησε σε έναν μηχανισμό φρένου έκτακτης ανάγκης που επιτρέπει στα κράτη μέλη να δρουν γρήγορα και με συντονισμένο τρόπο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί