Ενίσχυση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος ζητούν αγρότες στην Κρήτη

Την ενίσχυση του αγροτικού συνδικαλιστικού κινήματος ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Λιβανό, ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας.

Στην επιστολή του αναφέρει:

Κε Υπουργέ

Αναφορικά με το θέμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τα ακόλουθα.

Σύμφωνα με τον νόμο 4015/2011 , το σύνολο των Αγροτικών Συλλόγων της επικρατείας, υποχρεούνται να προβεί στην τροποποίηση καταστατικών και να εναρμονιστεί με τον παραπάνω νόμο.

Μόνον με αυτή την διαδικασία, δύναται να αναγνωρίζεται ως νόμιμα επίσημος εκπρόσωπος του αγροτικού /κτηνοτροφικού /αλιέων / μελισσοκομικού κλάδου.

Σας καλούμε από την πλευρά σας να συμβάλλετε τα μέγιστα στην καθολική εφαρμογή του άνω νόμου, δεχόμενος καταρχήν να συνδιαλλάζεται με τους νόμιμους εκπροσώπους των αγροτών.

Σας καλούμε επίσης, προς την ενίσχυση του Συνδικαλιστικού Κινήματος των αγροτών, να ενταχθεί στον πίνακα μοριοδότησης για το σύνολο των  αγροτικών προγραμμάτων (Νέοι Αγρότες, Σχέδια Βελτίωσης,κ.α.)  την εγγραφή τους στον αντίστοιχο νόμιμο αγροτικό σύλλογο της περιοχής τους.

Ίσως είναι ο μοναδικός τομέας που δεν έχει εφαρμοστεί η υποχρέωση εγγραφής στο Συνδικαλιστικό όργανο του αντικειμένου που απευθύνεται, αποκτώντας έτσι το δικαίωμα άσκησης του εν λόγω επαγγέλματος.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα προβείτε στις ανάλογες ενέργειες για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί