110 απελάσεις προσφύγων και μεταναστών από την Κρήτη σε ένα μήνα, μέσα στην καραντίνα!

Τα στοιχεία αφορούν στον Μάρτιο του 2021, ανακοινώθηκαν πριν λίγο από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης και έχουν την αξία τους, καθώς μπορούν να εξαχθούν πολλά συμπεράσματα ειδικά απέναντι στην αντίληψη “οι κακοί ξένοι” και οι “καλοί ντόπιοι”. Αλλά και πώς αντιμετωπίζει η ελληνική πολιτεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη όσους έρχονται στη χώρα μας ως πρόσφυγες ή μετανάστες.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στοιχεία της Αστυνομίας στην Κρήτη, τον Μάρτιο συνελήφθησαν 420 άτομα για διάφορες παραβάσεις του νόμου. Από αυτούς οι 251 ήταν ημεδαποί, Έλληνες δηλαδή, και οι 169 αλλοδαποί, δηλαδή κάθε άλλης εθνικότητας πολίτες.

Όμως το στοιχείο των παραβατών του νόμου σε σχέση με τους αλλοδαπούς έχει μια επιπλέον παράμετρο. Από τους 169 συλληφθέντες, οι 110 αφορούσαν περιπτώσεις χωρίς χαρτιά, δηλαδή σε σχέση με τη νομιμότητα παραμονής προσφύγων και μεταναστών. Και οι 59 ήταν για πραγματικές παραβατικές συμπεριφορές.

Μάλιστα οι 110 οδηγήθηκαν ή οδηγούνται σε απέλαση. Κι αυτό είναι ένα επιπλέον στοιχείο που αναφέρεται στην κυβερνητική πολιτική…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί