Τα εργασιακά δικαιώματα στο απόσπασμα – Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μαλεβιζίου

Η ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαλεβιζίου διοργανώσει διαδικτυακή εκδήλωση την Πέμπτη 06 Μαΐου 2021 και ώρα 7.00 μ.μ. με θέμα: «Νομοσχέδιο Χατζηδάκη: Τα εργασιακά δικαιώματα στο απόσπασμα».

Θα εισηγηθούν οι Διονύσης Τεμπονέρας δικηγόρος, εργατολόγος και η Μαρία Καραμεσίνη, καθηγήτρια του Παντείου, πρώην διοικήτρια του ΟΑΕΔ.

Στην εκδήλωση θα παρέμβει ο βουλευτής Σωκράτης Βαρδάκης, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνουν οι βουλευτές Νίκος Ηγουμενίδης και Χάρης Μαμουλάκης. Την συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Βασίλης Σπυριδάκης.

Η διαδικτυακή εκδήλωση θα αναμεταδοθεί ζωντανά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπορείτε να την παρακολουθήσετε:

·       Στο προφίλ του Κόκκινου Κρήτης στο Facebook

·       Στο κανάλι του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου στο YouTube

Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη εκθεμελιώνει θεσμικά κατοχυρωμένα, βασικά εργασιακά δικαιώματα. Είναι ένα νομοσχέδιο που παρεμβαίνει σε δομικές πλευρές της ίδιας της ζωής των εργαζομένων!

ü  Σημαίνει κατάργηση του οχταώρου, των συνδικαλιστικών ελευθεριών, των συλλογικών διαπραγματεύσεων, του κατοχυρωμένου χρόνου ανάπαυσης, της οργάνωσης του ελεύθερου χρόνου και της οικογενειακής ζωής.

ü  Σημαίνει τη «θεσμοποίηση» του ατομοκεντρισμού : η κατάργηση των δικαιωμάτων καθυποβάλλει την κοινωνία σε ατομικές λύσεις.  Δίχως συλλογικές κοινωνικές οργανώσεις, ο άνθρωπος στέκεται «γυμνός» απέναντι στους εκβιασμούς, φοβισμένος, με μόνο εφόδιο την ατομική προσαρμοστικότητα-ευελιξία.

ü  Σημαίνει την «ελευθερία» να «διαπραγματεύεται» ο εργαζόμενος δήθεν ισότιμασε ατομικό επίπεδοτο μέγεθος της ανελευθερίας και της υποταγής του! Έτσι επιχειρείται να καταστεί η κατάργηση των δικαιωμάτων δική του «επιλογή»!

Φτώχεια, ακραία εκμετάλλευση, ακαθόριστοι χρόνοι, ελλιπής «ξεκούραση», συνεχές άγχος θα είναι το αποτέλεσμα. Αυτά σημαίνουν κακή ποιότητα ζωής, πρόωρη φθορά, ψυχοσωματικά νοσήματα…

Τώρα είναι η στιγμή για να αγωνιστούμε για τη ζωή μας στην κυριολεξία!

Γιατί μόνο τα ρολόγια και οι μηχανές δουλεύουν ασταμάτητα! Η Μείωση του χρόνου εργασίας με διατήρηση του μισθού είναι ανάγκη όχι μόνο των εργαζομένων αλλά και της οικονομίας! 

Σχετικά Άρθρα

One Thought to “Τα εργασιακά δικαιώματα στο απόσπασμα – Διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μαλεβιζίου”

  1. minijob

    Τώρα αποκαλύφθηκε το σχέδιο του δήθεν φεμινιστή Μητσοτάκη. Τόσο καιρό έγινε υπερπροβολή του Λιγνάδη και του metoo, λες και ανακαλύφθηκε ξαφνικά η Αμερική και τώρα – ανακοινώθηκε ότι η παρενόχληση στο χώρο της εργασίας καταργεί το τεκμήριο της αθωότητας και ο καταγγελόμενος θα πρέπει να αποδείξει ότι δεν είναι ένοχος! Με δυο λόγια, δίνουν στους εργαζόμενους ένα όπλο για να φαγωθούν μεταξύ τους… Θα έπρεπε να ντρέπονται, τόσος κόσμος χωρίς δουλειά και άλλοι δουλεύουν σε άθλιες συνθήκες και δίνεται το σύνθημα “κατάγγειλε όποιον θέλεις να καταστρέψεις”! Την ίδια στιγμή η αξία των γυναικών εκμηδενίζεται με τα πρότυπα των διαφόρων σταχτοπουτών της σόουμπιζ, καθώς και με το πως περνάει στην καραντίνα η Όλγα με το Μίνωα…

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί