Στις 22:45 θα κλείνουν τα καταστήματα εστίασης – Παραμένουν τα sms μέχρι να ανοίξει ο τουρισμός – Απαγόρευση κυκλοφορίας στις 23:00

Στην ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα συμμετείχε σήμερα και ο υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιάς.

Η καθιερωμένη ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, ενώ θα συμμετέχουν και  η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Σήμερα έχουν ήδη ανακοινωθεί 63 νέοι θάνατοι, 805 διασωληνωμένοι και 2.781 νέα κρούσματα

Β. Κικιλιας: Σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα εμβολιασμών για την ηλιακιακή ομάδα 40-44

Από σήμερα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 40 -44 σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

Ν. Χαρδαλιάς: Με κωδικό 6 στα καφέ, με διπλή μάσκα στις εκκλησίες, ωράριο στα καταστήματα

Δεν καταργείται η υποχρέωση αποστολής sms στις μετακινήσεις μέχρι την άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων. Αυτό ανακοίνωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Ν. Χαρδαλιάς.

Σχετικά με τη λειτουργία των καφέ ανακοίνωσε πως αφενός οι πελάτες θα πρέπει να έχουν αποστείλει sms με τον αριθμό 6 αφετέρου τα καταστήματα έχουν την υποχρέωση να κλείνουν στις 10.45 μ.μ ενώ απαγορεύεται και η μουσική.

Β. Παπαευαγγέλου: Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα παρατηρείται αποκλιμάκωση της επιδημίας

Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα παρατηρείται αποκλιμάκωση της επιδημίας, ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου. Η μείωση έφτασε στο 15% και ο δείκτης θετικότητας παρουσίασε μείωση 4,5%, είπε ωστόσο σημείωσε ότι το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Οι νέες εισαγωγές κατά μέσο όρο είναι γύρω στις 462 και συνολικά νοσηλεύονται 5.300 ασθενείς. Οι ΜΕΘ στην επικράτεια παρουσιάζουν πληρότητα 90%. Ο δείκτης Rt βρίσκεται κάτω από την μονάδα, στο 0,97%, δήλωσε η καθηγήτρια. Τόνισε όμως ότι η όποια βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν πρέπει να δώσει το μήνυμα ότι τελειώσαμε, αφού το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένο σε αρκετές περιοχές.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί