Φαρμακοποιοί κατά Κεραμέως: «Δεν υπάρχει η δυνατότητα για δύο τεστ την εβδομάδα»

Διαστάσεις φιάσκου, όπως εκείνου με τις μάσκες-γίγας, τείνει να πάρει και η εξαγγελία της Νίκης Κεραμεώς για δύο δωρεάν self test την εβδομάδα σε μαθητές προκειμένου να ξεκινήσει πάλι η δια ζώσης εκπαίδευση για τα Λύκεια.

Δείτε επίσης: Self tests: Σκοιλ ελικικου στην πλατφόρμα των φαρμακοποιών για τη διασταύρωση του ΑΜΚΑ

Πέρα απ’ τις ήδη γνωστές καταγγελίες φαρμακοποιών για το ότι παρέλαβαν τα test σε συσκευασίες των 25 τεμαχίων και άρα έπρεπε οι ίδιοι να κάνουν διαλογή και να συσκευάσουν σε ατομικές σακούλες τα τεστ, σήμερα ήρθε άλλη μια δήλωση να αποκαλύψει την προχειρότητα στον σχεδιασμό για τα οικιακά test.

Μιλώντας στο avgi.gr ο Β΄αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Γιάννης Δαγρές τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το σύστημα είναι σχεδιασμένο να αποδέχεται μονάχα 1 τεστ την εβδομάδα ανά ΑΜΚΑ, και όχι δύο όπως ανακοίνωσε χθες η Νίκη Κεραμέως.

«Το σύστημα είναι σχεδιασμένο να αποδέχεται μονάχα 1 τεστ την εβδομάδα ανά ΑΜΚΑ. Δηλαδή ένας μαθητής ή καθηγητής δεν έχει δυνατότητα να προμηθευτεί σε μία εβδομάδα άνω του ενός self test, από εκείνα που χορηγούνται δωρεάν στον κόσμο. Η μόνη πιθανή εναλλακτική σε μία τυχόν απόφαση της κυβέρνησης να διεξάγει ένας δικαιούχος, πχ. καθηγητής ή μαθητής Λυκείου, 2 τεστ ανά εβδομάδα, είναι να αναγκαστεί να πληρώσει το δεύτερο τεστ από την τσέπη του, θέλει δεν θέλει», σύμφωνα με τον κ. Δαγρέ.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «δεν υπάρχει δυστυχώς αυτή τη στιγμή καμία πρόνοια ούτε για την περίπτωση που κάποιος πολίτης διεξάγει λάθος το τεστ» και ότι «πρέπει να διεξαχθεί και άλλος ανάλογος διαγωνισμός και η διαδικασία των διαγωνισμών να επαναληφθεί συνολικά 4 φορές μέχρι να ικανοποιηθεί η εγγύηση προμήθειας της ικανής ποσότητας τεμαχίων που απαιτείται».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ σχετικά με τις συσκευασίες ο πρόεδρος του ΠΦΣ Απόστολος Βαλτάς είπε: «Ήταν λάθος το ξεκαθαρίσαμε. Τα υπόλοιπα 7.500.000 τεστ θα είναι σε 15αδες σε ατομικές συσκευασίες».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, παραδέχθηκε χθες την αστοχία δηλώνοντας πως «πράγματι υπήρξε αναστάτωση με τις πρώτες συσκευασίες» και προανήγγειλε πως «οι επόμενες παρτίδες θα είναι σε ατομικές συσκευασίες».

Η διάθεση των self test ξεκίνησε σήμερα για τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ από αύριο θα ξεκινήσει και στην υπόλοιπη χώρα.

Όπως ανέφερε χθες η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, τα self test θα είναι απαραίτητα για την προσέλευση μαθητών και εκπαιδευτικών στο σχολείο κάθε Δευτέρα και Πέμπτη.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί