Κράτος λάφυρο του Μητσοτακέικου: Η Κεραμέως ανακοινώνει και δικαστικές αποφάσεις!

Τη δικαστική απόφαση επί της προσφυγής του υπουργείου Παιδείας κατά της στάσης εργασίας που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ για την Τετάρτη 18 Μαΐου, την ώρα διεξαγωγής των εξετάσεων της «ελληνικής PISA», ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως, πριν καν η είδηση φτάσει στα δημοσιογραφικά γραφεία από τους αρμόδιους φορείς. Είναι η τρίτη φορά που η υπουργός Παιδείας αναγγέλλει τη δικαστική απόφαση για επικείμενη απεργία των εκπαιδευτικών.

Στην ανάρτησή της στο Twitter γράφει: 

«Παράνομη &καταχρηστική κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών η απεργία των συνδικαλιστικών ηγεσιών κατά της “ελληνικής Pisa”. Αύριο θα διεξαχθεί κανονικά η διαδικασία & θα αξιοποιήσει επιτέλους & η χώρα μας ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο για τη βελτίωση της εκπαίδευσης. Προχωράμε».

Η ελληνική PISA αφορά εξετάσεις διαγνωστικού χαρακτήρα για μαθητές/τριες της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών σχολείων και της Γ’ τάξης των Γυμνασίων. Η ΑΔΕΔΥ, οι διδασκαλικές ομοσπονδίες και οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, είχαν προκηρύξει στάση εργασίας την ώρα διεξαγωγής των εξετάσεων.

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει πανελλαδική 3ωρη στάση εργασίας (8-11 π.μ.) αύριο καλώντας, όπως και η ΔΟΕ, τα μέλη της να μη συμμετάσχουν στις εξετάσεις. Παράλληλα καλεί τις ΕΛΜΕ της χώρας να προκηρύξουν, όπου χρειάζεται, συμπληρωματική 3ωρη στάση (11-2 μ.μ.) και να ενημερώσουν τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των εμπλεκόμενων σχολείων για τις συνέπειες του προγράμματος PISA.

Στα επιχειρήματα του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει ο ισχυρισμός ότι για την προκήρυξη στάσης εργασίας δεν έχουν προλάβει να γίνουν γενικές συνελεύσεις των εκπαιδευτικών, που να εξουσιοδοτούν τις ομοσπονδίες τους να λάβουν τη σχετική απόφαση. Ωστόσο είναι γνωστό ότι πολλές ΕΛΜΕ έκαναν συνελεύσεις και έχουν βγάλει σχετικά ψηφίσματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανεξάρτητα ποια είναι η απόφαση του δικαστηρίου, οι εκπαιδευτικοί θα πραγματοποιήσουν αύριο Τετάρτη κινητοποιήσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί