Κατηγορούν τον απολυμένο γιατρό του «Άγιος Σάββας» για fake news χωρίς να απαντούν γιατί τον διώχνουν

Για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατηγόρησε τον εκδικητικά απολυμένο συνδικαλιστή γιατρό του «Άγιος Σάββας», Κώστα Καταραχιά, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος απέφυγε οποιαδήποτε εξήγηση για τους λόγους που οδήγησαν σε αυτήν τη ρεβανσιστική απόφαση, όπως γράφει ο Άγγελος Προβολισιάνος για το documentonews.gr.

Απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση του Ανδρέα Ξανθού, ο αν. υπουργός Υγείας δεν ψέλλισε λέξη αναφορικά με τα αίτια που οδήγησαν στη μη ανανέωση της σύμβασης του κ. Καταραχιά εν μέσω πρωτοφανούς έξαρσης της πανδημίας. Αρχικά, παρέθεσε τον ορισμό και την αναγκαιότητα του συνδικαλισμού, προσθέτοντας ότι είναι εντελώς διαφορετική η συνδικαλιστική δράση από τη διασπορά fake news.

«Ο συνδικαλισμός θεωρείται αυτονόητος σε κάθε δημοκρατικά οργανωμένη κοινωνία διότι προωθεί το κοινό συμφέρον» είπε για να κατηγορήσει εμμέσως τον κ. Καταραχιά: «Άλλο αυτό και άλλο η διατύπωση ψευδών δεδομένων και ψευδών γεγονότων. Διότι αυτό δεν είναι συνδικαλισμός, αυτό είναι διασπορά fake news».

Μάλιστα, ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση είναι κάθετα αντίθετη στην προσπάθεια φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος τη στιγμή που εκτός από την εκδικητική πρακτική εναντίον του κ. Καταραχιά, η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ οδηγεί στα δικαστήρια τον νεφρολόγο, Θανάση Σιούλη, ενώ ελεγχόμενη είναι η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Δάφνη Κατσίμπα, αλλά και η Αφροδίτη Ρέντζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, επειδή ανέδειξαν τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας.

«Ποιος κυβερνά αυτό το υπουργείο;»

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -ο οποίος παρέλειψε να αναφέρει ότι διοικήτρια στο «Άγιος Σάββας» είναι η νηπιαγωγός και σύζυγος του διευθυντή των «Νέων»- ανέβασε τους τόνους, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση αντί να αναγνωρίζει τη συμβολή των εργαζομένων στο ΕΣΥ, προχωρά «σε εκδικητικές και επιθετικές κινήσεις».

«Είναι δυνατόν -υποτίθεται- να πασχίζεται να βρείτε γιατρούς και να μας λέτε ότι ο κ. Καταραχιάς περισσεύει;» διερωτήθηκε και υπογράμμισε πως παρατείνεται η θητεία όλων των υγειονομικών με εξαίρεση τον συγκεκριμένο συνδικαλιστή γιατρό.

Τόνισε δε ότι ο διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού Τομέα του «Άγιος Σάββας» αλλά και η διευθύντρια της πολυδύναμης ΜΕΘ του «Σωτηρία» από κοινού με τον διευθυντή Ακτινοδιαγνωστικού Τομέα του ίδιου νοσοκομείου μιλούν με τα καλύτερα λόγια και ζητούν την ανανέωση της σύμβασης του κ. Καταραχιά.

«Πραγματικά, δεν σας καίγεται καρφάκι για την αξιοπρέπεια των ανθρώπων του ΕΣΥ. Το μόνο που σας νοιάζει είναι να τελειώσει η πανδημία, να περάσει η μπόρα και να ξεμπερδεύετε με τον κρατισμό» διαπίστωσε ο κ. Ξανθός και ρώτησε ευθέως τον αν. υπουργό: «Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτό το υπουργείο;».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί