Lockdown: Βράζει και η ΝΔ, μετά τους εμπόρους, με τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις- Βουλευτής ζητά εξηγήσεις

Σε αναβρασμό εκτός από τον κλάδο του λιανεμπορίου σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κοζάνη βρίσκεται και η ΝΔ, μετά την αιφνιδιαστική απόφαση χθες βράδυ να μην ανοίξει η αγορά στις περιοχές αυτές.  

Nα δοθούν εξηγήσεις και να ενισχυθούν τα μέτρα στήριξης του κλάδου του λιανεμπορίου ζητά ο βουλευτής Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος από την κυβέρνηση.

«Χθες βράδυ η κυβέρνηση πήρε τη δύσκολη απόφαση αναστολής του ανοίγματος της Δευτέρας για το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη, στην Αχαΐα και στην Κοζάνη. Ο εμπορικός κόσμος αντιδρά, έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός από το πολυήμερο lockdown και το κόστος για ένα «άνοιγμα» που δεν θα γίνει. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να κατανοήσει τι άλλαξε σε μια ημέρα και το «άνοιγμα» έγινε «αναστολή». Θεωρώ ότι οφείλεται μια εξήγηση στους εμπόρους, ενώ οι τελευταίοι πρέπει να αποφύγουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας», αναφέρει απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος.

«Η πανδημία είναι παρούσα και μάλιστα σε μεγάλη έξαρση στις τρεις προαναφερθείσες πόλεις. Παράλληλα οι παραγωγικοί φορείς του εμπορίου και οι βουλευτές, κυρίως της ΝΔ, πρέπει να ζητήσουμε ώστε για το τοπικό αυτό lockdown να υπάρξει ειδική οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση που έχει αποδείξει τη δυνατότητά της να «ακούει», καταλήγει ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Τι αναφέρει στο μήνυμα του στην κυβέρνηση ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της ΝΔ Στράτος Σιμόπουλος:

«Να εξηγηθεί η απόφαση και να ενισχυθούν τα μέτρα στήριξης. Χθες βράδυ η κυβέρνηση πήρε τη δύσκολη απόφαση αναστολής του ανοίγματος της Δευτέρας για το λιανεμπόριο στη Θεσσαλονίκη, στην Αχαΐα και στην Κοζάνη. Ο εμπορικός κόσμος αντιδρά, έχοντας να αντιμετωπίσει εκτός από το πολυήμερο lockdown και το κόστος για ένα «άνοιγμα» που δεν θα γίνει. Ταυτόχρονα δεν μπορεί να κατανοήσει τι άλλαξε σε μια ημέρα και το «άνοιγμα» έγινε «αναστολή». Θεωρώ ότι οφείλεται μια εξήγηση στους εμπόρους, ενώ οι τελευταίοι πρέπει να αποφύγουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Η πανδημία είναι παρούσα και μάλιστα σε μεγάλη έξαρση στις τρεις προαναφερθείσες πόλεις. Παράλληλα οι παραγωγικοί φορείς του εμπορίου και οι βουλευτές, κυρίως της ΝΔ, πρέπει να ζητήσουμε ώστε για το τοπικό αυτό lockdown να υπάρξει ειδική οικονομική στήριξη από την κυβέρνηση που έχει αποδείξει τη δυνατότητά της να «ακούει»».

Με εκτίμηση, Γραφείο Στράτου Σιμόπουλου Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, ΝΔ Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Έκκληση προς όλους τους αρμόδιους να αναθεωρήσουν τη στάση τους σε ό,τι αφορά την απόφαση που λήφθηκε για αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από την Δευτέρα 5/4 στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει με σημερινή του ανακοίνωση ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Σε συνέχεια έκτακτης συνεδρίασης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι κορονοϊού Covid-19 που πραγματοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 2 Απριλίου και λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερα ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα που παρουσιάζουν οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Κοζάνης και Αχαΐας, αποφασίζεται η αναστολή επαναλειτουργίας του λιανεμπορίου από τη Δευτέρα 5 Απριλίου στις τρεις αυτές ΠΕ και έως τη Δευτέρα 12 Απριλίου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ζέρβας χαρακτηρίζει «αιφνιδιαστική» και «δυσάρεστη» την εξαίρεση της Θεσσαλονίκης από το άνοιγμα του λιανεμπορίου την προσεχή Δευτέρα 5/4, τη στιγμή μάλιστα που «όλοι ανέμεναν το αντίθετο», υπογραμμίζει.

«Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις έκαναν τον προγραμματισμό τους, και μετά από τόσους μήνες πιστής αντιμετώπισης των μέτρων, μήνες οικονομικής ζημίας και κλειστών καταστημάτων, δικαιούνται καλύτερης αντιμετώπισης», σημειώνει χαρακτηριστικά, και τονίζει ότι «οι συνεχείς αλλαγές αποφάσεων και οι ανατροπές απομειώνουν την αξιοπιστία, προκαλούν σύγχυση και εν τέλει υποσκάπτουν τη συλλογική προσπάθεια».

Οι πρώτες φωνές «ανταρσίας» για το λιανεμπόριο από την Πάτρα

«Eίναι απαράδεκτο να ενημερωνόμαστε μέσα στη νύχτα ότι δεν ανοίγουμε και είναι απαράδεκτο να μένουμε κλειστοί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Κώστας Ζαφειρόπουλος για την απόφαση που ελήφθη από την κυβέρνηση, μετά από νέα ξαφνική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι «η μισή Ελλάδα είναι στο βαθύ κόκκινο και δεν έχουμε καταλάβει με ποιο σκεπτικό πάρθηκε η απόφαση».

Μάλιστα, ανέφερε ότι «δεν έχουμε επίσημη ενημέρωση», υπογραμμίζοντας ότι «θα καλέσουμε όλους τους συναδέλφους και θα μείνουμε ανοικτά», καθώς όπως είπε «δεν έχουμε άλλο περιθώριο, είναι όλοι στα κάγκελα».
Σύμφωνα με τον κ. Ζαφειρόπουλο, «δεν είμαστε εμείς εστία μετάδοσης του ιού, γιατί έχουμε υγειονομικά πρωτόκολλα που τηρούσαμε και θα τα τηρήσουμε».

Αναρωτήθηκε μάλιστα, «γιατί δεν κλείνει η Αθήνα και κλείνει η Πάτρα, αφού εκεί έχει περισσότερα κρούσματα» και τόνισε ότι έτσι κι αλλιώς «πολλοί δεν θα μπορέσουν να ανοίξουν».

Στη σελίδα του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών τονίζεται: «Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου για την περιοχή της Αχαΐας θα παραμείνουν κλειστά σύμφωνα με αναφορές της επιτροπής και της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα η πρωτεύουσα θα ανοίξει κανονικά από την προσεχή Δευτέρα παρά το τεράστιο ιικό φορτίο.

Νιώθουμε για μια ακόμη φορά το πειραματόζωο, ένας νομός μια αγορά που δεν λέει να ξεφύγει από το πολύμηνο LockDown.

Νιώθουμε αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι μπροστά στον πρωτοφανή εμπαιγμό.

Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση. Δεν αντέχουμε άλλο».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί