Μεγάλη η διασπορά του ιού σε κλινικές του ΠΑΓΝΗ – Κρούσματα σε ασθενείς και γιατρούς

Σε συναγερμό έχει τεθεί το ΠΑΓΝΗ, καθώς φαίνεται να έχει εκτιναχθεί η διασπορά του κορονοϊού σε κλινικές του νοσοκομείου.

Μετά τα κρούσματα στην Παθολογική, πληροφορίες κάνουν λόγο για κρούσματα και σε άλλες κλινικές του νοσοκομείου, όπως της Πνευμονολογικής, της Ογκολογικής και της Νευρολογικής. Μάλιστα εκτός από ασθενείς, θετικοί στον ιό έχουν βρεθεί γιατροί που έχουν εμβολιαστεί και νοσηλευτικό προσωπικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν για τουλάχιστον είκοσι κρούσματα.

Δείτε επίσης: Συναγερμός στο ΠΑΓΝΗ: Με κορονοϊό ασθενείς που νοσηλεύονται στην Παθολογική

Έχουν αρχίσει απολυμάνσεις σε χώρους του νοσοκομείου, ενω διεξάγονται και τεστ.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Η σημαντική ενδονοσοκομειακή διασπορά που διαπιστώθηκε από τις άμεσες ιχνηλατήσεις της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων, έρχεται να επιβεβαιώσει με οδυνηρό τρόπο, την επιτακτική ανάγκη συνεχών Rapid Test ελέγχων των συνοδών.

Η διασπορά αφορά κατά κύριο λόγο στην Παθολογική Κλινική ενώ διαπιστώνεται διασπορά στη Νευρολογική και την Παθολογική Ογκολογία. Από τις 17:00 29/01 διαπιστώθηκαν οι δύο πρώτοι συνοδοί θετικοί σε Rapid Test και μετά από Μαραθώνια Προσπάθεια της Επιτροπής αποκαλύφθηκε όλο το πρόβλημα.

Σε όλες τις περιπτώσεις, η διασπορά προέκυψε σύμφωνα με την αναφορά της Επιτροπής Λοιμώξεων, από συνοδούς ασθενών, καθώς τα κρούσματα στο προσωπικό είναι μεμονωμένα. Ο εμβολιασμός σε υψηλό ποσοστό του Υγειονομικού Προσωπικού, αλλά και η κατά κύριο λόγο καλή χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας αποτέλεσε ανάχωμα στη διασπορά.

Όμως η συνεχής παρουσία επισκεπτών, η μη τήρηση των οδηγιών του Προέδρου ΕΝΛ κου  Κοφτερίδη και της Διοίκησης από 10/01 για συνεχή Rapid Tests, παρά τους ελέγχους είχε ως αποτέλεσμα την κατάσταση αυτή.

Καθημερινά και παρά τις αυστηρές συστάσεις, μικρός αλλά δυστυχώς ικανός αριθμός συνοδών, λειτουργεί με προκλητικό τρόπο εισερχόμενος από άλλες  εισόδους, παρακάμπτοντας και εκθέτοντας το προσωπικό του Νοσοκομείου.

Είναι αυτονόητο ότι ήδη οι ασθενείς όλοι βρίσκονται στην Κλινική Αντιμετώπισης Κορωνοϊού (Μ.Α.Κ.) από Παθολογική και Παθολογική Ογκολογία, ενώ όλοι οι ασθενείς παρακολουθούνται από την ΕΝΛ.

Είναι επίσης αυτονόητο ότι οι έλεγχοι στα Τμήματα θα ενταθούν και ότι θα υπάρχει σχεδόν πλήρης διακοπή του επισκεπτηρίου.

Είναι άλλωστε σαφές ότι αν δε γινόταν ο έλεγχος δε θα είχε διαπιστωθεί το πρόβλημα.

Η Επιτροπή Λοιμώξεων, η Διοίκηση, και η ομάδα Αντιμετώπισης που συνεδριάζει κάθε Τρίτη, ανέδειξε το πρόβλημα και θα το αντιμετωπίσει.»

Σχόλιο του ΠΑ.Μ.Ε. για τα… λουκέτα στο νοσοκομείο

«Μετά την εκτόξευση των θετικών κρουσμάτων σε προσωπικό και υγειονομικούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η διοίκηση βρήκε τη λύση στη διασπορά: κλείδωσε με λουκέτα όλες τις πλάγιες εισόδους του νοσοκομείου για να μην μπαίνει μέσα ο ιός! Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ενοχοποιήσει για τη διασπορά τους συνοδούς των ασθενών που μπαίνουν «στα κλεφτά» στο νοσοκομείο, η διοίκηση αποφάσισε να περιορίσει ακόμα περισσότερο τις εισόδους του νοσοκομείου κλείνοντας τις πόρτες που προορίζονται για έξοδοι ασφαλείας σε περιπτώσεις ατυχημάτων ή άλλων έκτακτων καταστάσεων, κίνηση επικίνδυνη για εργαζόμενους και ασθενείς στο μεγαλύτερο νοσοκομείο του νησιού. 

Ας ενημερώσει κάποιος τη διοίκηση ότι ΚΑΝΕΝΑΣ δεν επισκέπτεται το νοσοκομείο εν μέσω πανδημίας για αναψυχή, χωρίς να υπάρχει απόλυτη ανάγκη, πόσο μάλλον όταν είναι κοινό μυστικό ότι ζητείται από τους συγγενείς νοσηλευόμενων ασθενών να παραμείνουν στο νοσοκομείο σε 24ωρη βάση ως συνοδοί καθώς το νοσηλευτικό προσωπικό είναι ελάχιστο σε σχέση με τον όγκο των ασθενών που νοσηλεύονται.

Καλά θα κάνει η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ να σταματήσει να μετακυλύει την ευθύνη που έχει για τη διασπορά του ιού στο νοσοκομείο, στους συνοδούς και να εφαρμόσει τα αιτήματα των μαχόμενων υγειονομικών εδώ και τώρα.»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί