Πειραματίζονται και στο άνοιγμα του τουρισμού: Διακοπές 187 Ολλανδών στη Ρόδο εν μέσω πανδημίας

Σε πείραμα καταφεύγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη για το άνοιγμα του τουρισμού, σε συνεργασία με την κυβέρνηση της Ολλανδίας. Το πείραμα περιλαμβάνει οκταήμερες διακοπές με τη συμμετοχή 187 ατόμων ηλικίας 18-70 ετών, τα οποία θα επιλεγούν σύμφωνα με κριτήρια που θα θέσει η ολλανδική κυβέρνηση.

Μία ταξιδιωτική εταιρεία στην Ολλανδία, σε συνεργασία με την κυβέρνηση, ετοιμάζεται να μεταφέρει στη Ρόδο περίπου 187 ανθρώπους για «δοκιμαστικές» διακοπές. Τουλάχιστον 25.000 Ολλανδοί δήλωσαν συμμετοχή για το «πείραμα», το οποίο προβλέπει και 10ήμερη καραντίνα κατά την επιστροφή.

Όπως αναφέρει το BBC, όσοι επιλεγούν θα πληρώσουν 399 ευρώ για τις οχταήμερες διακοπές all-inclusive σε θέρετρο στη Ρόδο, από το οποίο δεν θα επιτρέπεται να βγουν. Σε ένα δεύτερο πείραμα με διακοπές που ετοιμάζεται οι ταξιδιώτες θα έχουν λίγο μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, ενώ αντίστοιχα σχέδια γίνονται για «δοκιμαστικές» αποδράσεις με αυτοκίνητο, κρουαζιερόπλοιο και τρένο.

Ωστόσο παρά τα πειράματα, οι οδηγίες της Ολλανδικής κυβέρνησης προβλέπουν ότι τα ταξίδια στο εξωτερικό θα πρέπει να αποφεύγονται, αν δεν είναι σημαντικά, τουλάχιστον έως τα μέσα Μαΐου.

Να δώσει εξηγήσεις για το «πείραμα της Ρόδου» ζητά από τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου καλώντας τον «να δώσει εξηγήσεις για τους όρους και τις προϋποθέσεις αυτού του ταξιδιού. Αυτό το μοντέλο θέλει να διαφημίσει; Τον «τουρισμό-πείραμα»;» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα τονίζει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει τα πειράματα στον Τουρισμό, παίζοντας με την Υγεία, τον τουρισμό και τη χώρα.

Το «πείραμα της Ρόδου»

Σύμφωνα με το σχέδιο της ολλανδικής εταιρείας Sunweb, που γίνεται σε συνεργασία με την ολλανδική κυβέρνηση, θα ταξιδέψουν στη Ρόδο 187 άτομα ηλικίας 18-70 ετών, στις 12 Απριλίου. Η επιλογή τους θα γίνει με βάση κριτήρια τα οποία έχει θέσει η κυβέρνηση. Οι ταξιδιώτες θα πληρώσουν τα έξοδα για τις διακοπές τους, ενώ οι δαπάνες για τα τεστ κορωνοϊού θα βαρύνουν την εταιρεία.

Οι Ολλανδοί θα ταξιδέψουν στο παραθεριστικό θέρετρο του ξενοδοχείου Mitsis Grand Beach.

Οι ταξιδιώτες προβλέπεται ότι θα κάνουν τεστ τόσο πριν όσο και μετά το ταξίδι, ενώ επιστρέφοντας θα μπουν σε καραντίνα 10 ημερών. Αν κάποιος μολυνθεί από κορωνοϊό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, θα μπει σε ξενοδοχείο καραντίνας και τα έξοδα θα καλυφθούν από την εταιρεία.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη αποκλειστική χρήση του ξενοδοχείου στο οποίο θα καταλύσουν, καθώς πέρα από τους ίδιους εκεί θα βρίσκεται μόνο το προσωπικό, ενώ δεν θα μπορούν να βγουν από αυτό. Θα έχουν στη διάθεσή τους τις πισίνες και τα εστιατόρια του ξενοδοχείου, αλλά δεν θα επιτρέπεται να βγουν στην παραλία.

Το ταξίδι μπορεί να ματαιωθεί σε περίπτωση που η κατάσταση με τον κορωνοϊό επιδεινωθεί, είτε στην Ολλανδία, είτε στη Ρόδο. Σύμφωνα με τη Sunweb, για όλο το ταξίδι έχουν καταρτιστεί οδηγίες ασφαλείας, οι οποίες έχουν εγκριθεί από τον εθνικό οργανισμό δημόσιας υγείας της Ολλανδίας (RIVM).

Όσο στο ερώτημα γιατί να κάνει κάποιος αίτηση συμμετοχής σε αυτό το «πείραμα», η 51χρονη Κορίνα Γκούντερχαν που είναι ανάμεσα στους υποψηφίους δήλωσε στο ολλανδικό δίκτυο RTL Nieuws: «Πρώτα μολύνθηκα από τον κορωνοϊό και αρρώστησα βαριά. Μετά έχασα τη δουλειά μου. Οπότε τώρα τι; Ανυπομονώ να μην κάνω απολύτως τίποτα σε ένα θέρετρο και να συνέλθω από αυτή την ταραχώδη χρονιά», δήλωσε στο RTL.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί