Τηλεδιάσκεψη του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων με στελέχη του ΚΙΝΑΛ και της ΓΣΕΕ

Πραγματοποιήθηκε  τηλεδιάσκεψη μεταξύ  στελεχών του ΚΙΝ.ΑΛ,  Εκπρόσωπου Τύπου της Γ.Σ.Ε.Ε. με  τον Πρόεδρου του Συλλόγου Πτυχιούχων Γιώργο Δημητριάδη και το μέλος  Δ.Σ Βαϊλεζούδη Κατερίνα, στόχος της τηλεδιάσκεψης ήταν να εκφράσει ο Σύλλογος την γενικότερη ανησυχία του για την ανεργία των νέων και επίσης το ενδεχόμενο φυγής αυτών στο εξωτερικό (Brain Drain) και να προτείνει προτάσεις άμεσης αντιμετώπισης με ρεαλιστικές και ουσιαστικές λύσεις. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πτυχιούχων:

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δημητριάδης τόνισε το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων  στο ΕΦΚΑ και το πως μπορεί ο σύλλογος να παίξει καταλυτικό ρόλο στο πρόβλημα αυτό καθώς επισήμανε την αναγκαιότητα στελέχωσης του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης από νέο και καταρτισμένο προσωπικό για την ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων περί των εκκρεμών συντάξεω, αλλά και για την ταχύτερη ψηφιοποίηση των διαφόρων εγγράφων ανά ασφαλισμένο. Με αυτόν τρόπο μάλιστα υπογράμμισε μπορεί να αντιμετωπιστεί η ανεργία των νέων αλλά και το φαινόμενο του brain drain.

Η κ. Βαιλεζούδη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μετέφερε την εικόνα από πολλά τοπικά υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ. Εξέφρασε την ανησυχία της για το θέμα αυτό καθώς δε και την πεποίθηση ότι η αναγκαιότητα άμεσης αντίδρασης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας. Καθώς σε σύντομο χρονικό διάστημα μεγάλο μέρος απο τα συνταξιοδοτικά αιτήματα και πάσης φύσεως αιτήματα  του ΕΦΚΑ θα είχαν ταχύτερη διεκπεραίωση αν άμεσα στελεχωθούν τα υποκατάστημάτα από το έμπειρο και εξιδεικευμένο προσωπικό από τα μέλη του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων .

Από την πλευρά του Κινήματος Αλλαγής, ο Βουλευτής κ. Μουλκιώτης και ο Γραμματέας της Κεντρικής και Πολιτικής Επιτροπής κ. Χριστοδουλάκης εξέφρασε την πλήρη στήριξή του, καθώς και θα καταθέσει σχετική ερώτηση αναφορικά με το εν λόγω ζήτημα. 

Χαρακτήρισαν από την πλευρά τους ως αναγκαία την αξιοποίηση μας για την ταχύτερη απονομή των συντάξεων και για την εν γένει εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών.

Από την πλευρά του ο κ. Καραγεωργόπουλος εξέφρασε την πλήρη στήριξή του προς τον Σύλλογό μας και τους στόχους που καλείται να ολοκληρώσει και επίσης τόνισε ότι ως Γενική Συνομοσπονδία παραμένει αρωγός στην επίλυση των ζητημάτων που καλούνται οι νέοι επιστήμονες να αντιμετωπίσουν. 

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, καθώς και την Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας για την έμπρακτη στήριξη τους στον Σύλλογό μας και για τον εποικοδομητικό διάλογο που έλαβε χώρα μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί