Υπουργείο Υγείας: Επιστράτευσε ανεμβολίαστους γιατρούς για την πρώτη γραμμή

Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο που τόσο κόπτεται, δήθεν, για το ΕΣΥ, αφήνει τους «ήρωες» γιατρούς απροστάτευτους

Το επιτελικό χάος και ο πανικός επιβεβαιώνονται εκ νέου σήμερα με καταγγελία επιστρατευμένης πνευμονολόγου στον Ερυθρό Σταυρό, η οποία όπως αποκάλυψε θα βρεθεί στην πρώτη γραμμή, χωρίς να έχει εμβολιαστεί.

Μιλώντας στο Mega η Κατερίνα Αναπλιώτη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εκτός του ότι δεν έχει εμβολιαστεί, απέχει αρκετά χρόνια από τα δημόσια νοσοκομεία, και από τις απαιτήσεις που προκύπτουν ειδικά τώρα που η κατάσταση είναι οριακή.

«Είναι η πρώτη μέρα που παρουσιάζομαι στον Ερυθρό. Έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το πρόβλημα είναι ότι είμαι ακόμα ανεμβολίαστη. Μου είπαν να κάνω υπομονή γιατί περιμένουν πολλοί συνάδελφοί μου να εμβολιαστούν, και αυτή τη στιγμή έχω κληθεί να παρέχω τις υπηρεσίες μου ανεμβολίαστη. Έχω μια αίτηση που θέλω να καταθέσω στη διοίκηση του νοσοκομείου για αναβολή της επίταξής μου. Θα αιτηθώ να εμβολιαστώ άμεσα και να μπορώ να βοηθήσω τους συναδέλφους μου και το εθνικό σύστημα υγείας», είπε η κ. Αναπλιώτη.

«Πέραν του εθνικού συστήματος υγείας ένας γιατρός του ΕΟΠΥΥ αντιμετωπίζει πολλά περιστατικά στα ιατρεία του. Οι ασθενείς μας μάς έχουν ανάγκη. Είναι τουλάχιστον 200 ασθενείς τον μήνα. Αυτή τη στιγμή αισθανόμαστε ξεριζωμένοι μέσα από αυτή τη διαδικασία», συνέχισε η ίδια.
«Δώδεκα χρόνια τώρα ιδιωτεύω. Ένας γιατρός που είναι στο ιατρείο του έχει περάσει ένα μεγάλο διάστημα μακριά από τα δημόσια νοσοκομεία, και αυτό είναι ένα ακόμα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε», πρόσθεσε η Κατερίνα Αναπλιώτη.

«Οι συνάδελφοί μας οι ιδιώτες έχουν βάλει πλάτη σε όλη την πανδημία, βλέποντας ασθενείς και με κορωνοϊό. Δεν είναι αμέτοχοι οι πνευμονολόγοι σε όλη αυτή τη διαδικασία. Θα μπορούσαμε να εξετάσουμε πόσοι από τους συναδέλφους που έχουν επιταχθεί είναι εμβολιασμένοι, και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί να πάρουν μια μικρή αναβολή», πρότεινε πάνω στο θέμα ο κ. Βασιλακόπουλος.

Όλα τα παραπάνω εγείρουν νέα ερωτηματικά για την ανύπαρκτη διαχείριση της πανδημίας αφού όπως προκύπτει το υπουργείο Υγείας έστειλε φύλα πορείας χωρίς καν να εξετάσει ποιοι είναι οι γιατροί που δεν έχουν εμβολιαστεί, ώστε να τους προστατεύσει.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί